به گزارش بنکر (Banker)، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییسجمهور گفت: در حال حاضر با کسری بودجه مواجه نیستیم، اما شرایط منابع کشور خاص است، شرایط منطقه حساس است و باید نخبگان جامعه و دانشگاهیان به موقع این شرایط را رصد کنند و اینکه چه راهکاری را باید داشته باشیم به اطلاع دولت برسانند.
جهانگیری با اشاره به وضع معیشتی مردم، گفت: شرایط کشور از نظر معیشت، بودجه دولت و شرایط ارزی بسیار بحرانی است که از بعد انقلاب تاکنون کمتر با آن مواجه بودهایم؛ در حال حاضر با کسری بودجه مواجه نیستیم، اما شرایط منابع کشور خاص است، شرایط منطقه حساس است و باید نخبگان جامعه و دانشگاهیان به موقع این شرایط را رصد کنند و اینکه چه راهکاری را باید داشته باشیم به اطلاع دولت برسانند.
وی در ادامه یادآور شد: در زمان کرونا از زمان درخواست تا ترخیص کالای مورد نیاز وارداتی ۴۸ ساعت بیشتر زمان صرف نشد؛ حال آنکه قبل از کرونا شاید چندین هفته در بنادر معطل ترخیص کالا بودیم. همچنین مردم در زمان کرونا بیشتر کارهایشان را در چند ساعت و در قالب فضای مجازی انجام دادند؛ بدون هیچگونه مراجعه و صرف زمان اضافی. به طور مثال میتوان به وامهایی که به مردم در رابطه با کرونا داده شد و هیچکس به بانک مراجعه نکرد، اشاره کرد. حال اگر کرونا نبود همین افراد شاید ماهها باید در صف انتظار وام میبودند.
معاون اول رییسجمهور اظهار کرد: کرونا غیر از سلامت مردم که مساله اصلی کشور است، تبعات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه برای دسترسی دولت به منابع مالیاش به دلیل تحریمها محدودیتهایی ایجاد شد، گفت: با این وجود از همان ابتدای بحران کرونا، دولت برنامهریزی لازم برای پرداخت تسهیلات با نرخ سود ترجیحی ۱۲ درصدی به بنگاههای آسیب دیده را اتخاذ کرد.
جهانگیری اضافه کرد: محدودیت بودجه در بسیاری از دستگاهها اثر گذاشته است و معتقد هستم اگر کشوری میخواهد به آینده خود توجه کند، باید به دانشگاه خود توجه ویژهای داشته باشد و نیازهای اصلی آنها را تامین کند.