دیروز صرافیهای رسمی هم دلار را به نرخ 13 هزار و 400 تومان فروختند. نرخ دلار نیمایی هم این روزها صعودی است و دیروز روی عدد 12 هزار و 60 تومان قرار گرفت. کم شدن فاصله نرخهای رسمی و آزاد در کنار افزایش عرضه ارز بازارساز را میتوان از عوامل موثر بر ثبات دلار دانست. با وجود این، همچنان نگرانی فعالان بازار داخلی از روابط خارجی کشور که متاثر از عواملی چون فعال شدن مکانیزم ماشه و پایان مهلت تصویب FATF است، وجود دارد و مانع از نزولی شدن نرخ ارز میشود.
تعجیل سکه در مسیر رشد
یکشنبه سکه یک قدم دیگر به مرز 5 میلیون تومان نزدیک شد و 4 میلیون و 950 هزار تومان قیمت خورد. درحالیکه نرخ دلار در بازار تهران دیروز تنها 2/ 0 درصد افزایش یافته بود، قیمت سکه 6/ 0 درصد رشد کرد. بخشی از این تفاوت در رشد را میتوان در روند صعودی این هفته طلای جهانی و چشمانداز رشد بیشتر قیمت اونس طی روزهای آینده دانست. 56 درصد کارشناسان در نظرسنجی کیتکو صعود قیمت طلا در هفته آتی را برآورد کردند. محدودیتهای کمتر خرید سکه نسبت به ارز هم عامل دیگری است که به سبقت گرفتن قیمت سکه از دلار منجر شده است. درحالیکه بازدهی از ابتدای سال دلار به 3 درصد و سکه به 5/ 6 درصد رسیده است، همچنان بسیاری از کارشناسان عقیده دارند ارزش ذاتی سکه بیش از قیمت فعلی آن است.
اوجگیری طلا با اهرم «کرونا»
هفته قبل شیوع نوعی بیماری مرگبار و مرموز در چین و برخی از دیگر کشورها موجب اضطراب عمومی شد و تقاضای طلا را بهعنوان پناهگاه امن سرمایهگذاران افزایش داد. به این ترتیب قیمت اونس در بازار جهانی طی هفته گذشته 9/ 0 درصد صعود کرد و نهایتا در اوج دو هفته اخیر یعنی 1571 دلار قرار گرفت. از سوی دیگر بازدهی اوراق قرضه 10 ساله آمریکا به کف دو هفته گذشته برگشت که عامل دیگری برای افت قیمت طلای جهانی شمرده میشود. در آخرین نظرسنجی کیتکو از 17 متخصص 10 نفر روند صعودی، 5 نفر روند خنثی و تنها 2 نفر نزول بهای طلا را پیشبینی کردند. اخبار بیشتر پیرامون ویروس جدید در کنار نشست سهشنبه و چهارشنبه فدرال رزرو آمریکا مسیر هفته آینده فلز زرد را تعیین خواهند کرد.