به گزارش بنکر (Banker)، ممکن است اتریوم در تابستان کار خود را به خوبی آغاز نکرده باشد، اما همانطور که شاهد آن هستیم، تغییر قابل توجهی داشته است. در زمان نوشتن این گزارش، قیمت این رمزارز از پایینترین سطح خود در ماه جولای بیش از دو برابر شده است. اتریوم در طول هفته گذشته رشد بیش از ۲۰درصدی ثبت کرده و در حال حاضر به قیمت ۳هزار و ۹۱۵ دلار معامله میشود.
سوالی که در ذهن همه وجود دارد این است که آیا اکنون زمان مناسبی برای خرید اتریوم است یا خیر. پیش از اینکه به این موضوع بپردازیم، لازم به ذکر است که باید به اتریوم به عنوان یک سرمایهگذاری بلندمدت نگاه کنید و اگر این روند را در پیش بگیرید، نوسانات کوتاه مدت چندان مهم نخواهد بود.
با این اوصاف، هنوز هم باید این موضوع را در نظر گرفت که در حال حاضر قیمت اتریوم بیش از ارزش واقعی آن یا کمتر است؟ در ادامه به هر دو وجه این موضوع میپردازیم.
مورد خرید اتریوم با قیمت ۴هزار دلار
با ارزش فعلی، اتریوم دومین رمزارز بزرگ جهان به شمار میرود و ارزش بازار آن در حال حاضر ۴۶۰میلیارد دلار است. ارزش بازار بیتکوین با ۹۴۰میلیارد دلار کمی بیش از دوبرابر ارزش بازار اتریوم بوده، اما با این حال، ارزش بازار هیچیک از رمزارزهای دیگر حتی به ۱۰۰میلیارد دلار نمیرسد.
برای اتریوم با این اندازه ارزش بازار، هنوز فضای زیادی برای رشد وجود دارد. پس چرا این رمزارز نتواند از بیتکوین پیشی بگیرد و ارزش بازار آن مانند بیتکوین که در اوایل سال جاری از یک تریلیون دلار هم عبور کرد، افزایش یابد؟
بیتکوین دارای این مزیت است که اولین رمزارز به شمار میرود، اما از نظر سودمندی، اتریوم گزینه بسیار بهتری است. استفاده اولیه بیتکوین به عنوان یک منبع ارزش است و آن را شبیه به طلای دیجیتال میکند، اما در موارد دیگر عملکرد خوبی نداشته است. تراکنشهای آن کند و گران بوده و انرژی زیادی مصرف میکند.
از سوی دیگر، اتریوم مفهوم بلاکچین قابل برنامهریزی را معرفی کرد. این رمزارز، از بلاکٰچین فقط به عنوان ثبت تراکنشهای خود استفاده نمیکند. این موضوع به افراد اجازه میدهد که از بلاکچین خود برای ساخت برنامههای غیرمتمرکز (dApps) و همچنین ایجاد توکنهای غیرقابل تعویض (NFTs) استفاده کنند. در حالی که تا کنون، رمزارزهای بیشتری دارای بلاکچین قابل برنامهریزی هستند، اکثر برنامههای غیرمتمرکز بر اساس اتریوم ساخته شدهاند.
در سال ۲۰۲۱، برنامههای غیرمتمرکز به میزان قابل توجهی محبوب شدهاند. از آنها برای امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) و بازیهای کریپتویی استفاده میشود که این دو بخش در سال جاری توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.
یکی از دلایل دیگر ادامه روند صعودی اتریوم، روند ارتقای آن است. از طریق تعدادی ارتقای همبسته به نام اتریوم ۰.۲، میتواند تراکنشها را سریعتر پردازش کرده، امنیت بیشتری ایجاد، و انرژی کمتری مصرف کند.
در بالا، دلایل صعودی بودن اتریوم را مورد بررسی قرار دادیم و در ادامه به دلایل عدم خرید آن در حال حاضر میپردازیم.
واضحترین دلیل برای احتیاط در مورد خرید اتریوم این است که تقریبا به طور قطع برای مدتی شاهد افت قیمت خواهیم بود. این موضوع میتواند در قیمت ۴هزار و ۵۰۰ یا ۵هزار دلار اتفاق بیافتد. در این صورت، شاهد افت زیادی در ارزش آن خواهیم بود.
به عنوان مثال، قیمت اتریوم در ماه می را در نظر میگیریم. قیمت آن در تاریخ ۱۲می نزدیک به ۴هزار و ۴۰۰دلار بود اما کمتر از یک هفته به زیر کانال ۲هزار و ۵۰۰دلار سقوط کرد.
این قانون در بازار رمزارزها حاکم بوده و از آنجا که بسیار پرنوسان هستند، اگر رمزارزی را در قیمت بالا خریداری کنید، ممکن است در طول چند روز شاهد سقوط ارزش سرمایهگذاری خود باشید.
تصمیمگیری در خرید اتریوم
حتی با موفقیت اخیر، اتریوم میتواند به رشد خود ادامه دهد. امور مالی غیرمتمرکز و توکنهای غیرقابل تعویض از رده خارج نخواهد شد و اتریوم در هر دو نقش مهمی دارد. عرضه به روزرسانیهای اتریوم ۰.۲ نیز میتواند باعث افزایش ارزش آن شود.
اگر فکر میکنید که قیمت فعلی حدود ۴هزار دلار بالا است، پس فعلا صبر کنید. اما این موضوع را به خاطر داشته باشید که ممکن است اتریوم به روند صعودی خود ادامه دهد و در این صورت از نخریدن آن پشیمان خواهید شد. اگر به اتریوم به عنوان سرمایه گذاری در بازار رمزارزها علاقه دارید، بهترین رویکرد نگه داشتن آن است. مبلغی که توانایی آن را دارید سرمایهگذاری کنید و تا چند سال آن را نفروشید.