دلار آمریکا امروز به دلیل گزارشهای ضعیف اشتغال ایالات متحده، کاهش یافت. سایر ارزها و جفتارزهای کلیدی نیز دستخوش نوسان شدند.
به گزارش بنکر (Banker)، دلار آمریکا روز پنجشنبه با کاهش بها مواجه شد و این کاهش تحت تاثیر آمارهای ضعیف اشتغال رقم خورد که به نوبهی خود منجر به تعدیل بازدهی خزانهداری آمریکا شد.
در ساعت ۰۳:۴۰ به وقت شرقی (۰۷:۴۰ به وقت گرینویچ)، شاخص دلار که ارزش دلار را در برابر سبدی از شش ارز دیگر دنبال میکند، ۰.۱% کاهش یافت و به ۱۰۶.۴۴۲ رسید، که دقیقأ در زیر سقف قیمت نزدیک به ۱۱ ماه اخیر بود.
ضعف اقتصادی اتحادیه اروپا، دستمایه نوسانات یورو
یورو علیرغم چشمانداز ضعیف اقتصادی، با افزایش قیمت همراه بود. یورو/دلار (EUR/USD) با ۰.۱% افزایش به ۱.۰۵۰۹ رسید، که بالاتر از کف قیمت ۱.۰۴۴۸ این هفته بود و البته ضعف دلار به این روند کمک کرد.
با این حال، باتوجه به اینکه چشمانداز اقتصادی منطقه یورو ضعیف است، این دستاوردها میتواند موقتی باشد.
در حوزهی گزارشهای کلیدی، دادههای روز پنجشنبه حاکی از آن بود که صادرات آلمان، در سایهی تقاضای ضعیف جهانی، با ۱.۲ درصد افت نسبت به ماه قبل، در ماه اوت بیش از حد انتظار کاهش یافته است.
افزون بر آن، شاخص نهایی ترکیبی مدیران خرید بیانگر آن است که اقتصاد منطقه یورو احتمالاً در سه ماههی گذشته، تضعیف شده که گواه افزایش احتمال رکود در نیمهی دوم سال خواهد بود.
گذشته از آن، دادههای منتشرشده در روز چهارشنبه به کاهش ۱.۲ درصدی خردهفروشی منطقه یورو در ماه اوت اشاره داشت.
تحلیلگران ING، همچنان حرکت قیمت دلار را مانعی بر سر راه یورو میدانند و بر این باورند که سناریوی قانعکنندهای در منطقه یورو برای مقابله با روایت انحصارگرایی آمریکا وجود ندارد.
دلار تحت تأثیر گزارش ضعیف دستمزدها
با نگاهی به نوسانات اخیر دلار، میتوان مشاهده کرد که ارز ایالات متحده، اخیراً به لطف دادههای قوی این کشور، و همچنین احتمال بالاماندن نرخهای بهره به مدت طولانیتر، حمایتی قوی دریافت کرده است.
دادههای منتشرشده در روز چهارشنبه، حکایت از افزایش بسیار کمتر از انتظار در بخش حقوق و دستمزد خصوصی ایالات متحده در ماه سپتامبر داشت که به نوبهی خود، گواه بازار کار در حال سردشدن این کشور است.
این موضوع، نهتنها منجر به ریزش بازدهی خزانهداری ایالات متحده از بالاترین سطح ۱۶ سال گذشته شد، بلکه تردیدها را در مورد تمایل فدرال رزرو به افزایش مجدد نرخ بهره در سال جاری تقویت کرد.
پیرامون سایر جفتارزها چه گذشت؟
ین ژاپن پس از صعود به بالای سطح ۱۵۰ در اوایل این هفته، که ضعیفترین سطح از اکتبر ۲۰۲۲ بود، در پی کاهش بازدهی ایالات متحده، حمایت دریافت کرد. در همین راستا، دلار/ین (USD/JPY) ۰.۱ درصد کاهش یافت و به ۱۴۸.۹۹ رسید.
گفتنی است شونیچی سوزوکی، وزیر دارایی ژاپن روز چهارشنبه، ضمن خودداری از اظهار نظر در مورد امکان مداخلهی مقامات برای حمایت از ین، تکرار کرد که نرخ ارز باید به طور پایدار، و بر مبنای اصول بنیادین حرکت کند.
در جاهای دیگر، در حالی که دلار/یوان (USD/CNY) عمدتاً بدون تغییر در ۷.۳۰۱۵ معامله شد، دلار استرالیا/دلار آمریکا (AUD/USD) با ۰.۳% افزایش به ۰.۶۳۴۳ رسید.
و در نهایت پوند/دلار (GBP/USD) بالاتر از رقم ۱.۲۱۳۲ قرار گرفت و از زمان رسیدن به کف قیمت روز چهارشنبه یعنی ۱.۲۰۳۸، ثابت ماند.