به گزارش بنکر (Banker)، او میگوید: میزان افزایش تورم ماه گذشته در ایران، کمتر از بسیاری کشورهای باثبات مثل روسیه، برزیل، هلند، انگلیس، آمریکا، آلمان و ایتالیا بوده است. درحالیکه ایران با کمبود کالا مواجه نیست، اما در کشورهایی مثل سوئد و انگلیس کالاهای اساسی جیرهبندی شدهاند.
موضعگیری وزیر اقتصاد این فرضیه را تقویت میکند که ستاد اقتصادی دولت برنامه ویژهای را برای مدیریت بازار و نرخ تورم، در 10ماه باقی مانده از امسال در دست طراحی دارد. هرچند مبنای تحلیل خاندوزی بر تحولات تورمی اقتصاد جهان، بهویژه پس از جنگ روسیه و اوکراین استوار است، اما وزیر اقتصاد قطعا بیش از همه به این آموزه علم اقتصاد باور دارد که تورم حاصل دست بردن دولتها در جیب بانک مرکزی و بهمعنای درستتر دست بردن در جیب مردم، از مسیر کسری بودجه و خلق نقدینگی است.
تا زمانی که همه سیاستگذاران این واقعیت را نپذیرند که راهکار جلوگیری از تورم توجه به مولفههای اقتصاد کلان است، نمیتوان به کارآمدی مداخلههای قیمتی در بازار خرد امیدوار بود. سوئد و انگلیس هم، چنانکه در مثال وزیر اقتصاد آمده بود،
با قیمتگذاری و مداخله در بازار کالا به جنگ تورم نرفتهاند، بلکه سنگ بنای سیاستهای مهار تورم در همه کشورهای مبتلابه آن توجه به تراز بودجه و انضباط مالی دولت است. بهتر است در این روزها که بسیاری از کشورهای دنیا گرفتار تورم شدهاند، ما هم از راه درستی که آنها برگزیدهاند، برای برخورد با تورم بهره ببریم.