دیپلماسی بانکی ایران وارد فاز تازه شد؛ از CBDC تا تسویه بین‌المللی

|
مطالعه ۱ دقیقه

بانک مرکزی در کنار پیگیری موضوعات جاری بانکی، ظرفیت‌سازی برای تقویت روابط بین‌المللی را در دستور کار دارد. این موضوع در نشست مدیران بین‌الملل بانک‌ها به میزبانی بانک کشاورزی مطرح شد.

به گزارش بنکر، معاون روابط بین‌الملل بانک مرکزی از ظرفیت‌سازی برای تقویت روابط بانکی بین‌المللی خبر داد.

دکتر کوده‌یی این را در چهارمین نشست مدیران عامل و معاونان بین‌الملل بانک‌ها گفت. نشست به میزبانی بانک کشاورزی برگزار شد.

او بر ضرورت هم‌اندیشی، هم‌افزایی و همکاری بانک‌ها تاکید کرد. هدف این همکاری، تبیین دقیق مسائل و ارائه راهکارهای کارآمد است.

ظرفیت‌سازی، بازآفرینی نظام پرداخت و تسویه بین‌المللی هم از محورهای اصلی بود.

از CBDC تا نظام‌های پرداخت

معاون روابط بین‌الملل بانک مرکزی به اهمیت آمادگی در حوزه‌های مختلف اشاره کرد. زیرساخت‌های قانونی، مقرراتی، فنی و فناوری‌های نوین از جمله این حوزه‌ها هستند.

ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) هم در این نشست مطرح شد. به زبان ساده، CBDC نسخه دیجیتال پول ملی است که بانک مرکزی منتشر می‌کند.

بررسی مشکلات و پیشنهادهای اجرایی

در این نشست، آخرین وضعیت روابط بانکی بین‌الملل بررسی شد. مسائل و مشکلات مرتبط هم روی میز آمد. علاوه بر موضوعات تخصصی و فنی، پیشنهادهای اجرایی و عملیاتی نیز ارائه شد.

حالا سؤال این است که این نشست‌ها چقدر به گشایش بانکی منجر می‌شود؟ پاسخ را باید در داده‌های ماه‌های آینده جست.

دیدگاه‌ها


کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است.