بر اساس اطلاعات منتشر شده، ساختار بازار ارز نشان میدهد که ۵۰ درصد از معاملات به نرخ نیمایی، ۲۵ درصد به ارز ترجیحی و ۲۵ درصد به ارز اشخاص اختصاص دارد.
به گزارش بنکر (Banker)، از تاریخ ۲۶ آذرماه، تمامی معاملات توافقی بین واردکنندگان و صادرکنندگان که پیشتر تحت عنوان واگذاری ارز حاصل از صادرات به غیر انجام میشد، از این تاریخ به بعد در سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام خواهد شد.
آخرین مهلت برای پیوستن صادرکنندگان به بازار توافقی ارز
بانک مرکزی اعلام کرده است که امروز، آخرین مهلت صادرکنندگان برای پیوستن به بازار توافقی ارز است و فعالیت بازار ارز تجاری بهصورت کامل از امروز اجرایی میشود.
مدیریت این بازار بر مبنای عرضه و تقاضا انجام میشود و الگوریتم کشف قیمت آن با استانداردهای بینالمللی تطابق دارد.
قیمتگذاری روزانه بر اساس میانگین موزون قیمت معاملات انجام شده تعیین میشود و مبنای قیمتگذاری در روز بعد خواهد بود.
جلوگیری از بیثباتی در بازار ارز
محمد آرام، معاون ارزی بانک مرکزی، در مورد قیمتگذاری در معاملات بازار تجاری اظهار داشت که قیمت در این سامانه میتواند در دامنهای معادل ۳ درصد تغییر کند و هیچ محدودیتی برای آن وجود ندارد.
هدف سیاستگذار حفظ دامنه نوسانات در حد منطقی است تا از بیثباتی بازار جلوگیری شود.
در نخستین روز فعالیت معاملات به نرخ توافقی، از مجموع ۷۶ میلیون دلار عرضه شده، ۳۹.۵ میلیون دلار در نهایت به معاملات انجامید که قیمت میانگین موزون آن ۵۹۶.۴۷۸ ریال تعیین شد.
از تاریخ ۱ بهمنماه، شرکتهای پتروشیمی، پالایشی، فولادی و سایر صنایع وابسته ملزم به عرضه ارز حاصل از صادرات خود در بازار ارز تجاری بهصورت توافقی خواهند بود و بدین ترتیب سامانه نیمایی از این تاریخ فعالیت نخواهد داشت.
همچنین بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی، تمامی صادرکنندگان موظفند ارز حاصل از صادرات خود را در مهلت تعیین شده در سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران بفروشند.