در حالی که شاخص دلار در پی گزارش مطالبات بیکاری، آخرین بار با ۰.۱۴ درصد افزایش، به ۱۰۴.۱۶ رسید، سایر ارزهای کلیدی دستخوش نوسانات شدند.
به گزارش بنکر (Banker)، به نقل از «اینوستینگ» دلار روز پنجشنبه با افزایش همراه بود. در واقع ارز ایالات متحده علاوه بر آمار و ارقام مربوط به مطالبات بیکاری که بار دیگر به بازار کار انعطافپذیر اشاره داشت، تحت تأثیر اظهارات فدرال رزرو نیز قرار گرفت که به وضوح بیان میکرد با توجه به رویدادهای اخیر، بعید است که نرخهای بهره در کوتاهمدت کاهش پیدا کند.
شاخص دلار آخرین بار با ۰.۱۴ درصد افزایش، به ۱۰۴.۱۶ رسید که البته پیرو گزارش اولیهی مطالبات بیکاری، سطح ۱۰۴.۴۳ را ثبت کرده بود.
یورو نیز از پایینترین سطح ۱.۰۷۴ بازگشت و با ۰.۰۲ درصد افزایش، به ۱.۰۷۷۳ دلار رسید.
گفتنی است براساس دادههای اشتغال، تعداد آمریکاییهایی که متقاضی دریافت مزایای بیکاری بودند، در هفتهی گذشته بیش از حد انتظار کاهش یافت که خود بیانگر قدرت بازار کار علیرغم افزایش اخیر اخراجهاست.
همچنین وزارت کار، مطالبات اولیه برای مزایای بیکاری ایالتی را برای هفتهی منتهی به ۳ فوریه، با کاهش ۹,۰۰۰ نفری و تعدیل فصلی به ۲۱۸,۰۰۰ نفری اعلام کرد که کمتر از پیشبینی ۲۲۰,۰۰۰ اقتصاددانان مورد نظرسنجی رویترز بود.
بازار کار دلار را قوی نگه داشته است
تیری ویزمن، استراتژیست جهانی فارکس FX تصریح کرد که دادههای اولیه مطالبات بیکاری، هنوز به بازار کار قوی ایالات متحده اشاره دارد که این امر دلار را قوی نگه داشته است.
وی همچنین از این آمار به عنوان شگفتیهای مثبت در ایالات متحده یاد کرد و آن را فراتر از موارد غافلگیرکنندهی مثبت در بقیهی جهان و قطعاً در چین دانست و افزود: «چنانچه دلار تضعیف شود، باید به انتظار دادههای بهتری از اروپا و چین بشینیم و شاهد کاهش استحکام دادههای ایالات متحده نیز باشیم، با این حال تعیین زمان قطعی این رویداد، کار دشواری است.»
اما در چشمانداز گزارشهای کلیدی، فعالان بازار دادههای برنامهریزیشدهی بعدی ایالات متحده و شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) تورم ژانویه را در 13 فوریه در کانون توجه قرار میدهند.
پیش از انتشار گزارش اشتغالزایی روز جمعهی گذشته، معاملات آتی صندوقهای فدرال رزرو، از کاهش انتظارات برای تعدیل نرخ بهرهی بانک مرکزی ایالات متحده تا پایان سال خبر داد که به یک روند تنزلی از 140 واحد در ثانیه به 115 واحد پایه (bps) اشاره دارد.
بر اساس گزارش ابزار نظارت بر نرخ گروه CME، احتمال کاهش نرخ بهره در ماه مارس، به 18.5 درصد کاهش یافته است که تقریباً به میزانی نصف انتظارات 36.5 درصدی یک هفته پیش دلالت میکند.
افزایش بازدهی خزانهداری
از سوی دیگر، عاملی که به طور همزمان منجر به رشد دلار شد، افزایش بازدهی خزانهداری بود که ارز ایالات متحده را به ویژه در برابر ارزهای با بازده پایینتر، مانند ین تقویت کرد.
در همین راستا، بازدهی اوراق دو ساله که منعکسکنندهی انتظارات نرخ بهره است، با ۳.۴ واحد افزایش، به ۴.۴۵۶ درصد رسید و بازدهی ۱۰ ساله با ۷ واحد افزایش، به ۴.۱۶۸ درصد رسید.
ین ژاپن با کاهش حدود ۰.۸۲ درصد در برابر دلار آمریکا، به ۱۴۹.۳۸۰ رسید. در واقع، ارز سرزمین آفتاب تابان، در پی انتشار دادههای اولیهی مطالبات بیکاری، به ۱۴۹.۴۶ کاهش یافت که به منزلهی ضعیفترین سطح آن از ۲۷ نوامبر است.
البته شینیچی اوچیدا، معاون بانک مرکزی ژاپن تصریح کرد که بعید است بانک مرکزی حتی پس از خروج از نرخهای بهرهی منفی، اقدام به افزایش نرخهای بهره کند.
پوند (استرلینگ) با ۰.۱۱ درصد کاهش، به ۱.۲۶۱۳ دلار رسید.
و اما در چین، در پی انتشار دادههایی که بیان میکرد قیمتهای مصرفکنندهی چین در ژانویه با شدیدترین سرعت خود در بیش از ۱۴ سال گذشته کاهش یافته است، یوان تثبیت شد.
نظرسنجی رویترز
آمارها نشان داد که CPI نسبت به سال قبل 0.8درصد کاهش یافت که البته در مقیاس ماهانه، 0.3درصد افزایش داشته است و این در حالی بود که اقتصاددانان شرکتکننده در نظرسنجی رویترز، 0.4 درصدی رشد ماهانه و کاهش 0.5 درصدی نسبت به سال قبل را پیشبینی کرده بودند.
علاوه بر آن، یوان فراساحلی چین با ۰.۰۵ درصد افزایش، به ۷.۲۱۵۹ دلار در هر دلار رسید، در حالی که یوان خشکی با ۰.۰۳ درصد افزایش، سطح ۷.۱۹۶۵ دلار را ثبت کرد.
و در چشمانداز ارزهای دیجیتال، بیت کوین با ۲.۷۳ درصد افزایش، به ۴۵۳۹۶.۴۴ دلار رسید که برای اولین بار از ۱۲ ژانویه، سطحی بالاتر از ۴۵۰۰۰ دلار را به ثبت رساند.