به گزارش بنکر (Banker)، حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب حدود ۴/ ۳۱ و ۲/ ۱۲ درصد رشد داشته است.
براساس این گزارش، بررسی آمار عملکرد شرکتها و رشتههای بیمه از نظر «نسبت خسارت» (حاصل تقسیم خسارت پرداختی به حقبیمه تولیدی برحسب درصد) در این مدت ارزیابی مطلوبی از عملکرد آنها در دسترس قرار نداده و فعالیت واقعیشان را نشان نمیدهد؛ چراکه با گذشت تنها ۲ ماه از سال، دریافت کامل حق بیمههای مربوط به برخی از بیمهنامههای صادره در این مدت انجام نشده است و این مبالغ تا پایان سال وصول خواهند شد. با وجود این، آمار نسبت خسارت در شرکتها و رشتههای بیمه در این مدت نشان میدهد که نسبت خسارت بازار با ۳/ ۸ واحد کاهش (در مقایسه با دو ماهه اول سال قبل) به ۷/ ۴۸ درصد رسیده است. شایان ذکر است در محاسبه این نسبت، مبالغ خسارتهای معوق، ذخایر حقبیمه، کارمزد شبکه فروش و هزینههای اداری- عمومی شرکتهای بیمه درنظر گرفته نمیشود.
این گزارش میافزاید که پنج رشته اعتبار، هواپیما، درمان، حوادث راننده و پول (به ترتیب با حدود ۴/ ۷۵۳، ۸/ ۱۳۷، ۷/ ۱۲۶، ۷/ ۵۹ و ۳/ ۵۶ درصد) نسبت خسارتی بالاتر از بازار بیمه داشتند و پس از آن، نسبت خسارت بیمه بدنه اتومبیل با ۴۶ درصد قرار دارد که پایینتر از سطح بازار بیمه است.
بر همین اساس، نسبت خسارت ۱۳ شرکت بیمه نوین، سامان، رازی، ملت، پارسیان، سینا، میهن، دانا، سرمد، کوثر، حافظ، آرمان و دی بالاتر ازسطح بازار بیمه بوده (بین ۵۱ تا ۲/ ۳۷۴ درصد) که بیشتر متاثر از عملکرد رشته درمان (البته در دو شرکت بیمه آرمان و حافظ به ترتیب بهواسطه عملکرد بیمه باربری و شخص ثالث-مازاد) و پس از آن نسبت خسارت شرکت بیمه آسیا با ۴۵ درصد قرار گرفته که پایینتر از سطح بازار بیمه بوده است.
این گزارش تصریح دارد که سهم ۳ رشته بیمه شخص ثالث و مازاد، زندگی و درمان به ترتیب ۳۹، ۱۸ و ۶/ ۱۳ درصد از پرتفوی حق بیمه تولیدی در بازار است. سهم رشتههای بیمه در دورههای زمانی کمتر از یک سال معمولا با تغییرات زیادی همراه است و در تحلیل سهم از پرتفوی رشتهها در بازار بیمه باید این موضوع را موردتوجه قرار داد.