به گزارش بنکر (Banker)، مدیر بیمههای مهندسی و خاص بیمهی سامان در همایش «بیمه جامع ماشین آلات نساجی» گفت: هدف این است که مجموعهی صنعت نساجی و فرش ماشینی بیش از پیش با ریسکها و تهدیدهای حوزهی صنعت و فرآیندهای تولید خود آشنا شده و آگاهی لازم را کسب کنند. آن موقع انتخاب و تصمیمگیری با صنعتگر و صاحب صنایع است. آن موقع باید تصمیم بگیرد که چه کاری انجام دهد؛ ریسک را کم کرده، حذف کند یا آن را به شرکت بیمه انتقال دهد.
مهندس محمدرضا آقاجانی افزود: پایداری صنعت بیمه در حمایت مناسب از بیمهگذار است. صنعت بیمه با تکیه بر تجارب چندین دهه کار و فعالیت به این نتیجه رسیده است که باید آسیبها را کاهش داده و حمایتها لازم را افزایش دهد.
وی یادآور شد: پیش از این، بیمهگذار در زمان حادثه با مشکل مواجه شده و نمیتوانست از مبلغ و مزایای کامل بیمه بهرهمند شود. اشکالِ کار کجاست؟ در بحث مدیریت ریسک، گزینههای مختلفی مطرح است؛ بیمهگذار یا ریسک را «حفظ میکند» یا «کاهش داده» یا «توزیع میکند» یا اصلاً نمیبیند. بیمه گذار چه زمانی با شرکت بیمه وارد مذاکره میشود؟ زمانی که میخواهد ریسک را منتقل کند. یعنی کاری به قبل از آن ندارد که آیا در کسب و کار یا مجموعهای که بر آن مدیریت میکند «ارزیابی ریسک» انجام شده است یا خیر؟ آیا ریسکهای مجموعه احصاء شده است یا خیر؟ آیا تهدیدها و آسیبهای مجموعه را میشناسد؟ وقتی به شرکت بیمه مراجعه میکند بیمهی واحد و از قبل مشخص شده خریداری کرده و میرود. این بیمه بدون توجه به «ارزیابی ریسک» ارائه شده است، بنابراین از جامعیت لازم و کافی برخوردار نیست. بیمهای خریداری کرده است که بسیاری از ریسکهای موجود در کسب و کار وی در آن پیشبینی نشده است.
مدیر بیمههای مهندسی و خاص بیمهی سامان تصریح کرد: مدیران و کارشناسان بیمه «سامان» معتقدند قبل از ارائه هرگونه پوشش بیمه ای بایستی در جریان کسب و کار بیمهگذار قرار بگیرند. وضعیت کسب و کار وی را بررسی و آنالیز کرده و متناسب با آن راهحل ارائه نمایند. این کار برای حوزههای مختلف صنعت انجام شده و مدلهای مختلفی استخراج شده است به نحوی که بیمهگذار با انتخاب بیمهی متناسب با کسب و کار خود بتواند در زمان حادثه خسارت کامل دریافت کند.
مهندس آقاجانی در خصوص «بیمه جامع ماشینالات نساجی» اظهار داشت: برای تحقق این محصول تیمهای کارشناسی مختلفی تشکیل شده است. مدلهای مختلف ارزیابیِ خسارت بررسی شده و با توجه به بازدید های میدانی و مصاحبه های لازم با کارشناسان این صنعت و طبق مستندات و بررسی های لازم در ارتباط با مستندات و انتقال اطلاعات استخراج شده به انجام رسیده و با متولیان صنعت، کارشناسان، نخبگان و انجمن نساجی بحث و گفتوگو شده است. در نهایت به تکنیک های شناسایی و ارزیابی خطرات (HAZID) منتقل گردیده است.