به گزارش بنکر (Banker)، آمارها نشان میدهد از نظر سطح عرضه و تقاضا تفاوت چندانی در بازار ارز اتفاق نیفتاده است و این نشان میدهد که بخش عمده ثبات قیمت ارز ناشی از کاهش انتظارات تورمی و همچنین خوشبینی نسبت به آینده سیاسی است.
آنطور که مرکز آمار در آخرین گزارش خود اعلام کرده نرخ تورم ماهانه آذرماه با کاهش مواجه شده و به 2درصد رسیده است؛ درحالیکه تورم ماهانه آبانماه در محدوده 5.7درصد بود. این خود عاملی است که از یک طرف میتواند درصورت تداوم، مانع از کاهش قدرت خرید پول و از طرف دیگر منجر به کاهش انتظارات تورمی شود.
از سوی دیگر شکست دونالد ترامپ و پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا امیدواری را برای کاهش تحریمها و گشایش سیاسی بیشتر کرده است. برخی کارشناسان بر این باورند که این پتانسیل وجود دارد که قیمت دلار درصورت گشایشهای سیاسی تا محدوده 18هزار تومان کاهش یابد چرا که توافق سیاسی از یک طرف میتواند منجر به آزاد شدن منابع ارزی بلوکه شده ایران در سایر کشورها شود و از سوی دیگر با آزاد شدن تجارت با سایر کشورها درآمدهای نفتی و غیرنفتی ایران را افزایش دهد.
برآورد میشود منابع ارزی ایران در سایر کشورها بیش از 20میلیارد دلار باشد و در عین حال پیشبینی میشود درصورت حل تنشهای سیاسی، میزان صادرات نفت ایران تا 2.4میلیون بشکه نفت در روز افزایش یابد و تزریق این منابع میتواند منجر به تداوم روند نزولی قیمت دلار یا تقویت ریال در برابر دلار شود.