یکی از انواع بیمه مسئولیت که توجه کمتری به آن میشود اما مسئولیت سنگینی هم دارد، بیمه مسئولیت مدیران ساختمان است. با توجه بهگسترش زندگی آپارتمان نشینی و تعیین مدیر برای ساختمانها از طرف ساکنان، بیمه مسئولیت مدیران ساختمانی نیز در حال گسترش است. بیمه مسئولیت مدیران ساختمان عبارت است از بیمه مسئولیت مدیر ساختمان در قبال ساکنان، اشخاص ثالث و مشاعات ساختمان، بدین معنی که چنانچه در نتیجه قصور و سهلانگاری مدیر ساختمان، خسارت جانی و مالی به ساکنان، اشخاص ثالث و مشاعات وارد شود و منشأ این خسارت ناشی از مشاعات ساختمان باشد، شرکت بیمه پس از احراز مسئولیت مدیر ساختمان و در صورت لزوم مطابق رأی محاکم قضایی نسبت به پرداخت خسارت اقدام مینماید.
طبق ماده 14 قانون تملک آپارتمانها، مدیر ساختمان که از سوی مالکان برای اداره امور مجموعه انتخاب میشود و این مسئولیت را میپذیرد، مسئولیت دارد کل ساختمان را در قبال حادثه آتشسوزی نزد یکی از شرکتهای بیمه گر بیمه کند. خطرات تحت پوشش بیمه مسئولیت مدیر ساختمان شامل موارد زیر است: 1-مسئولیت بیمهگذار در قبال اشخاص ثالث، ساکنان و مشاعات ساختمان 2-صدمات جانی و مالی وارده به شخص بیمهگذار در اثر خطرات موضوع بیمه نامه و در محل مورد بیمه 3-خسارت جانی وارد شده به شخص سرایدار و نظافتچی، سرویس کار، تعمیرکار و باغبان 4-خسارت جانی وارده به ساکنان و اشخاص ثالث ناشی از استفاده از آسانسور و پله برقی
اما این بیمه استثنائات هم دارد که در بیمهنامهها به آن اشاره شده است. استثنائات در بیمه نامهها شامل خسارت وارده ناشی از فعالیتهای نماکاری، نقاشی، احداث یا اضافه بنا و هرگونه تعمیرات اساسی ساختمان، خسارت ناشی از عمد و تقلب بیمه گذار، خسارتهایی که منشأ آن خارج از اختیار بیمهگذار باشد از قبیل حوادث و بلایای طبیعی است. در ادامه باید به دو نکته مهم بپردازیم: نخست اینکه خسارتهای مالی وارده به اتومبیلهای مستقر در پارکینگ ساختمانهای مسکونی که منشأ حادثه مشاعات ساختمان باشد مطابق شرایط بیمه قابل پرداخت است.
نکته بعدی اینکه مدیری که به این وظیفه مهم عمل نکند مسئول جبران خسارت وارده به مالکان یا ساکنان است. این مسئولیت اگرچه از نوع کیفری نیست یعنی مجازاتی ندارد ولی این حق را برای مالکان ایجاد میکند که علیه او به دادگستری مراجعه و خسارتهایی که در اثر آتشسوزی یا حادثه به آنها وارد شده است، مطالبه کرده و خسارت دریافت کنند. لازم به ذکر است که با وجود خرید بیمه مسئولیت مدیر ساختمان، خرید بیمه آتشسوزی باید بهصورت جداگانه باشد. خسارتهای مالی آتشسوزی که منشأ آن مشاعات ساختمان باشد و مدیر ساختمان مسئول شناخته شود توسط این بیمه پرداخت میشود. اما لازم است به استناد ماده 14 قانون تملک آپارتمانها مدیر ساختمان برای کل ساختمان یک بیمه آتشسوزی بهصورت جداگانه خریداری کند.