جمعه ۱۵ خرداد ۱۴۰۵

۱۴۰۵/۰۲/۲۴ ۱۳:۰۷

بانک مرکزی: خرید ارز از فروش آن پیشی گرفت

بانک مرکزی: مجموع خرید اسکناس ارز توسط بانک‌ها و صرافی‌ها بسیار بیشتر از فروش بوده است. بانک مرکزی مازاد خرید آنها را خریداری کرده است.

به گزارش بنکر (Bankerطبق اعلام بانک مرکزی، تاکنون مجموع خرید اسکناس ارز توسط بانک‌ها و صرافی‌ها، به مراتب بیشتر از فروش اسکناس بوده است. به نحوی که بانک مرکزی خود مستقیماً وارد عمل شده و مازاد خرید صرافی‌ها و بانک‌ها را خریداری کرده است.

از دی‌ماه ۱۴۰۴، بانک مرکزی اصلاحاتی در سیاست‌های ارزی خود اعمال کرد. هدف اصلی این اصلاحات، پوشش نیاز معاملاتی اسکناس و کاهش نیاز اشخاص به مراجعه به بازار غیر رسمی بود.

در گام بعدی، به تدریج اجازه معاملات اسکناس بین اشخاص و صرافی‌ها و بانک‌ها در نرخ توافقی داده شد. این اقدام باعث شد بازار شفاف‌تر و دسترسی مردم به ارز اسکناس آسان‌تر شود.

بانک مرکزی وارد عمل شد

نتیجه این سیاست‌ها آماری جالب را نشان می‌دهد: مجموع خرید اسکناس ارز توسط بانک‌ها و صرافی‌ها تا امروز، به مراتب بیشتر از فروش اسکناس بوده است.

یعنی تقاضا برای خرید اسکناس ارز (از مردم) بسیار بیشتر از عرضه آن (فروش به مردم) بوده است. برای جبران این عدم تعادل، بانک مرکزی مازاد خرید صرافی‌ها و بانک‌ها را خریداری کرده است تا بازار دچار اختلال نشود.

بانک مرکزی در پایان تأکید کرده است که اتخاذ سیاست‌های ارزی نظیر معاملات ارزی اسکناس، امری تخصصی است و بانک مرکزی بنا به سیاست‌های خود در این باره تصمیم‌گیری خواهد کرد. به عبارت دیگر، این سیاست‌ها ثابت نیستند و ممکن است بر اساس شرایط اقتصادی و سیاسی تغییر کنند.

برای عضویت در کانال بنکر کلیک کنید

دیدگاه‌ها

کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت