بانک مرکزی آماده عرضه ۲ میلیارد دلار ارز شد

|
مطالعه ۴ دقیقه

همتی احتمال ابرتورم را ضعیف دانست و گفت بانک مرکزی آماده عرضه ۲ میلیارد دلار ارز برای آرام کردن بازار است.

بانک مرکزی آماده عرضه ۲ میلیارد دلار ارز شد - بنکر | قیمت طلا، قیمت دلار، ارز، سکه، اخبار بانک و وام بانکی

به گزارش بنکر، رئیس کل بانک مرکزی امروز در سی‌وششمین همایش بانکداری اسلامی، احتمال وقوع ابرتورم در اقتصاد ایران را ضعیف دانست و گفت اقدامات پولی و احتیاطی بانک مرکزی باعث شده شتاب تورم کنترل شود.

عبدالناصر همتی با اشاره به گستردگی تحریم‌ها و محاصره اقتصادی علیه ایران اظهار کرد که تأمین ارز مورد نیاز کشور همچنان ادامه دارد. نیازهای معیشتی مردم و مواد اولیه کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی نیز نمی‌تواند نادیده گرفته شود.

به گفته همتی، حتی برخی کارشناسان با نگاه خوش‌بینانه‌تر نیز هشدار داده بودند که تشدید محاصره و جنگ می‌تواند اقتصاد ایران را وارد مسیر ابرتورم کند.

اما رئیس کل بانک مرکزی معتقد است ایران هنوز وارد چنین مرحله‌ای نشده است. او گفت مردم سنگینی تورم را در زندگی خود احساس می‌کنند، اما احتمال وقوع ابرتورم را ضعیف می‌داند.

همتی در ادامه، کنترل شتاب تورم را مهم‌ترین وظیفه بانک مرکزی در شرایط فعلی عنوان کرد. به گفته او، هدف اصلی سیاست‌های پولی و احتیاطی، جلوگیری از ورود اقتصاد به مسیر ابرتورم است.

همتی: ایران به قدر کافی ارز دارد

بازار ارز بخش دیگری از سخنان رئیس کل بانک مرکزی بود. همتی به‌طور صریح ادعای ورود ایران به فروپاشی اقتصادی را رد کرد و گفت روند وصول مطالبات و منابع ارزی کشور همچنان ادامه دارد.

او همچنین به وجود ذخایر داخلی اشاره کرد و گفت منابع دیگری نیز در اختیار ایران قرار دارد که به دلایل مختلف امکان اعلام جزئیات آنها وجود ندارد.

همتی در اظهارنظری مستقیم خطاب به رئیس‌جمهور آمریکا گفت: ایران ارز دارد و به قدر کافی هم دارد.

اما سؤال اصلی بازار ارز این روزها چیست؟ آیا افزایش اخیر نرخ ارز ناشی از کمبود واقعی منابع است؟ پاسخ همتی منفی است.

رئیس کل بانک مرکزی افزایش اخیر نرخ ارز را بیش از آنکه ناشی از عوامل واقعی بداند، متأثر از فضای روانی عنوان کرد. او در عین حال گفت بانک مرکزی آمادگی دارد تا ۲ میلیارد دلار ارز در بازار عرضه کند.

همتی همچنین تأکید کرد که «گرد و خاک» ایجادشده در بازار ارز فروخواهد نشست.

دشمنی و تحریم‌های جدید نیز از نگاه او نتوانسته فعالیت سیستم اقتصادی کشور را متوقف کند. همتی گفت دشمنان هر هفته تحریم جدیدی اعمال می‌کنند، اما سیستم اقتصادی ایران همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

تسهیلات بانکی به ۴۰۵۰ همت رسید

جنگ و آسیب به برخی زیرساخت‌ها، به گفته همتی، پیامدهایی برای بازار کار نیز داشته است. او اعلام کرد میزان بیکاری به دلیل حوادث جنگ و ضرباتی که به برخی زیرساخت‌ها وارد شده، افزایش یافته است.

در همین شرایط، واحدهای تولیدی کوچک و متوسط در اولویت تأمین مالی بانک مرکزی قرار گرفته‌اند. همتی گفت برای نیمه دوم سال برنامه جدی تأمین مالی این واحدها در نظر گرفته شده است.

آمار تسهیلات نیز تصویری از این سیاست ارائه می‌کند. بر اساس اعلام رئیس کل بانک مرکزی، از ابتدای سال تا ششم شهریور، حجم تسهیلات پرداختی شبکه بانکی به ۴۰۵۰ همت رسیده است.

این رقم ۶۹ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.

همتی تأکید کرد تمرکز بانک مرکزی و شبکه بانکی همچنان بر تأمین مالی تولید قرار دارد تا فعالیت واحدهای تولیدی متوقف یا دچار وقفه نشود.

او البته تصویری که از توقف تولید در کشور ارائه می‌شود را نادرست دانست و گفت واحدهای تولیدی همچنان در حال فعالیت و تلاش هستند.

در کنار تسهیلات بانکی، بانک مرکزی روی ابزارهای تأمین مالی غیرتورمی نیز حساب باز کرده است. ابزارهایی مانند گام، برات الکترونیکی و فکتورینگ با هدف تأمین مالی تولید مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

آمار این بخش نیز قابل توجه است. از ابتدای سال تاکنون ۲۲۴ همت از طریق این ابزارها تأمین مالی شده، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته فقط ۱۵ همت بود.

بانک مرکزی برای ادامه این مسیر، هدف ۷۰۰ همت تأمین مالی غیرتورمی را تا پایان سال دنبال می‌کند. هدف این است که نیاز مالی بخش تولید تأمین شود، بدون اینکه فشار تورمی تازه‌ای به اقتصاد وارد شود.

با این حال، در شرایطی که نرخ ارز، تورم و هزینه تأمین مالی هم‌زمان زیر ذره‌بین بازار قرار دارند، پرسش اصلی همچنان باقی است: آیا عرضه ۲ میلیارد دلار و رشد تأمین مالی می‌تواند التهاب بازار ارز و فشار تورمی را واقعاً مهار کند؟

دیدگاه‌ها


کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت