چهارشنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۵

بازار طلا قرمزپوش شد؛ احتمال افزایش نرخ بهره بالا رفت

banker

قیمت جهانی طلا در معاملات روز جمعه با افت بیش از یک درصدی، سومین کاهش هفتگی متوالی خود را ثبت کرد؛ روندی که تحت تأثیر رشد دلار آمریکا و تقویت انتظارات برای افزایش نرخ بهره شکل گرفته است.

طلا

به گزارش بنکر (Banker)، بازار جهانی طلا هفته را با فشار فروش به پایان رساند و بهای این فلز گران‌بها در معاملات روز جمعه کاهش یافت. تشدید انتظارات نسبت به ادامه سیاست‌های انقباضی فدرال رزرو و تقویت ارزش دلار آمریکا، مهم‌ترین عواملی بودند که قیمت طلا را در مسیر سومین افت هفتگی متوالی قرار دادند.

در معاملات امروز، هر اونس طلا با کاهش ۱.۲۹ درصدی به ۴۱۵۵ دلار و ۷۱ سنت رسید. همچنین قراردادهای آتی طلا در بازار کامکس نیویورک با افت ۱.۷۲ درصدی در سطح ۴۱۷۲ دلار و ۹۰ سنت معامله شدند. مجموع افت قیمت طلا در طول یک هفته گذشته نیز به حدود ۲ درصد رسیده است.

سیاست فدرال رزرو

احساسات سرمایه‌گذاران پس از نشست اخیر فدرال رزرو نسبت به بازار طلا تضعیف شد. اگرچه بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را بدون تغییر حفظ کرد، اما پیام سیاست‌گذاران حاکی از آن بود که احتمال ادامه سیاست‌های انقباضی همچنان بالاست.

بر اساس برآوردهای منتشرشده، ۹ نفر از ۱۹ عضو کمیته سیاست‌گذاری فدرال رزرو انتظار دارند پیش از پایان سال دست‌کم یک مرحله دیگر نرخ بهره افزایش یابد؛ موضوعی که چشم‌انداز بازار طلا را تحت فشار قرار داده است.

تقویت دلار آمریکا

اظهارات اخیر کوین وارش، رئیس فدرال رزرو، از سوی فعالان بازار به‌عنوان نشانه‌ای از تداوم رویکرد انقباضی تفسیر شد. این موضع باعث افزایش بازده اوراق خزانه‌داری آمریکا و تقویت شاخص دلار تا بالاترین سطح خود در بیش از یک سال اخیر شد.

افزایش ارزش دلار معمولاً تقاضا برای طلا را کاهش می‌دهد، زیرا خرید این فلز گران‌بها برای سرمایه‌گذارانی که از ارزهای دیگر استفاده می‌کنند، هزینه بیشتری خواهد داشت. همچنین نرخ‌های بهره بالاتر، هزینه نگهداری دارایی‌های بدون بازده مانند طلا را افزایش می‌دهد و بخشی از سرمایه‌ها را به سمت اوراق با درآمد ثابت هدایت می‌کند.

بازارها چه انتظاری از نرخ بهره دارند؟

بازارهای آتی اکنون احتمال بیش از ۸۰ درصدی برای یک مرحله دیگر افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو تا پایان سال در نظر گرفته‌اند. این انتظارات باعث شده چشم‌انداز کوتاه‌مدت بازار طلا همچنان با فشار نزولی همراه باشد.

در مقابل، افزایش نسبی قیمت نفت در معاملات روز جمعه، نگرانی‌ها درباره تداوم فشارهای تورمی را بار دیگر تقویت کرده است؛ عاملی که می‌تواند در ادامه بر تصمیمات سیاست‌گذاران پولی آمریکا و روند بازارهای مالی اثرگذار باشد.

وضعیت سایر فلزات گران‌بها

همزمان با افت قیمت طلا، سایر فلزات گران‌بها نیز معاملات منفی را تجربه کردند. قیمت نقره با کاهش ۲.۱۳ درصدی به ۶۵ دلار و ۳۸ سنت رسید و پلاتین نیز با افت ۱.۸۲ درصدی در سطح ۱۶۶۷ دلار و ۶۳ سنت معامله شد.

لینک کوتاه:
اشتراک‌گذاری:

دیدگاه‌ها


کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت