به گزارش بنکر (Banker)، دیروز هر اونس طلا با ۲٫۱ دلار افزایش نسبت به روز گذشته به قیمت ۱۷۸۲٫۵دلار به فروش رفت. قیمت فلز زرد جمعه در کمترین زمان ۱۷۷۹٫۲ و در بیشترین زمان ۱۷۸۹٫۹دلار معامله شد.
خبرگزاری رویترز نوشت؛ دیروز جمعه قیمت طلا دومین هفته افزایشی خود را در پی نگرانیها از شیوع سویه جدید ویروس کرونا موسوم به دلتا ثبت کرد.
شیوع این بیماری بهبود اوضاع اقتصاد را به خطر انداخته و زمان بهبود آن را طولانی میکند.
نیکلاس فراپل مدیر کل شرکت ABC بولیون گفت: «چشمانداز منفی درباره بهبود وضعیت اقتصاد در کوتاهمدت باعث افزایش قیمت طلا شده است.»
وی افزود: «در حال حاضر بازار تا حدودی به دلیل نگرانیها درباره بهبود اوضاع اقتصادی چالشبرانگیز است.»
دیروز ارزش سهام بازارهای آسیایی هم به کمترین رقم از ماه نوامبر و بدترین هفته از فوریه تاکنون را ثبت کرد. قیمت دیروز فلز زرد نسبت به یک ماه گذشته ۲۰٫۸دلار و نسبت به یک سال گذشته ۱۶۴٫۱ دلار کاهش داشت. در گروه سایر فلزات گرانبها هم روند کاهشی بود به طوری که نقره با ۷ سنت و پالادیوم ۱۸ دلار کاهش را ثبت کردند.
ایلیا اسپیواک، استراتژیست ارزی دیلی فارکس در این باره گفت: ریسک گریزی به معنای آن است که سرمایه به سمت اوراق قرضه می رود که باعث کاهش بازده می شود و بنابراین بازده رشد چندانی نداشته و این موضوع روی قیمت طلا تاثیر گذاشته است.
تاثیر تقویت دلار بر طلا
روند نزولی بازارهای آسیایی ادامه یافت و دلار نزدیک بالاترین رکورد ۹ ماه اخیر که روز پنج شنبه به آن صعود کرده بود، ایستاد. دلار قویتر معاملات طلا را برای خریداران غیرآمریکایی گرانتر می کند.
به گفته اسپیواک، با نزدیک شدن به زمان برگزاری سمپوزیوم جکسون هال، بخشی از رشد قیمت اصلاحی طلا احتمالا از دست می دهد. بازارها خود را آماده می کنند که بانک مرکزی آمریکا همچنان به این داستان ادامه دهد که آغاز تعدیل برنامه های محرک مالی قریب الوقوع است و اعلام رسمی در این باره ممکن است در سپتامبر انجام بگیرد. جروم پاول، رییس بانک مرکزی آمریکا در این رویداد درباره دورنمای اقتصادی صحبت خواهد کرد و انتظار می رود نقشه راه روشنتری درباره تعدیل برنامه های محرک مالی ارائه کند.
گزارش نشست سیاست پولی ژوییه بانک مرکزی آمریکا نشان داد مقامات بانکی تا حدود زیادی با آغاز تعدیل برنامه خرید اوراق قرضه در سال میلادی جاری در صورت ادامه روند بهبود اقتصادی، موافق هستند.
بر اساس گزارش رویترز، آماری که روز پنج شنبه منتشر شد، نشان داد شمار آمریکایی های متقاضی دریافت بیمه بیکاری هفته گذشته به پایینترین رکورد در ۱۷ ماه اخیر رسیده است.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۰.۱ درصد کاهش، به ۲۳ دلار و ۲۲ سنت رسید و در مسیر ثبت سومین کاهش هفتگی متوالی قرار گرفت.
با توجه بهروند قیمت سکه در هفته گذشته که تنها دو روز بازار رسمی فعال بودهاست، شاهد کاهش دادوستدها و معاملات بودیم که سبب افت اندک حباب سکه امامی شد.
بهای این فلز گرانبها در روز یکشنبه تا ۱۱ میلیون و ۹۳۰ هزار تومان پیشروی کرد و عملکرد هفتگی خود را تنها در دو روز کاری به۲/ ۳درصد رساند. در حقیقت بازار در دو روز ابتدایی هفته اخیر فعال بود و روند صعودی داشت؛ چراکه تغییرات قیمت اونس طلا نسبت بههفته قبل از آن افزایشی بود؛ اما طی روزهای اخیر نیز طلای جهانی تغییر چندانی نداشتهاست.
برخی از کارشناسان و فعالان بازار عقیده دارند که در صورت ادامهدار بودن روند افزایشی نرخ دلار و عدممشخص شدن وضعیت برجام، بازار طلا و سکه مجددا با افزایش تقاضا مواجه شود.