به گزارش بنکر (Banker)، چین به سهمیهبندی برق اقدام کرده است. نیاز بالای استخراج بیتکوین به مصرف برق با جنگ تجاری میان چین و استرالیا و توقف واردات زغالسنگ استرالیایی به چین، توربینهای بادی یخ زده و کمبود عرضه زغالسنگ روسیه که ملوانان و خدمه کشتی را ماهها در دریا سرگردان نگه داشته، مورد تهدید واقع شده است. چین میزبان اکثر استخراجکنندگان بزرگ بیتکوین جهان است و استخراجکنندگان بیتکوین از سهمیهبندی برق در چین ممکن است بدترین صدمه را ببینند.
این موضوع منطقی بهنظر میرسد؛ زیرا استخراج بیتکوین فوقالعاده انرژیبر است و یک مبادله تک به اندازه مصرف ۲۳ روز یک خانه آمریکایی، برق مصرف میکند و انتشار آلایندگی آن معادل تماشای ۵۴ هزار و ۵۶۳ ساعت ویدئو در یوتیوب است.
کمبود زغالسنگ در چین و بار فزاینده فعالیت صنعتی باعث خاموشی گسترده در استانهای ژیجیانگ، هونان، جیانگ شی، شانکسی و گوانگ دونگ شده است و باعث شده شهرها برای مصرف برق محدودیتهایی وضع کنند. نشریه ساوت چاینا مورنینگ پست خاموشیهای اخیر را بدترین خاموشی در حدود یک دهه گذشته خوانده است.
اما موضوع استخراج بیتکوین، این وضعیت را پیچیده تر کرده و باعث توجه رسانهها شده، زیرا یک بیتکوین اکنون ۲۷ هزار و ۷۷ دلار ارزش دارد و استخراج بیتکوین با ارزش بازار حدود ۵۰۰ میلیارد دلار، کسب و کار بزرگی است. بر اساس گزارش اویل پرایس، ریشه اصلی کمبود زغالسنگ در چین، تحریم واردات از استرالیا در پی تنش میان دو کشور و تبدیل شدن آن به جنگ تجاری است اما چین منکر این است که توقف واردات زغالسنگ استرالیا باعث کمبود نیرو شده است.