در صورتی که بازارهای جهانی به پیشروی خود در مسیر فعلی ادامه دهند، این موضوع زمینهساز ادامه صعود طلای جهانی خواهد شد. اما اگر بازارهای جهانی و کسبوکارها به روال عالی خود بازگردند، ویروس کرونا مهار شود و چالشهای پیش آمده در بازارهای نفت، سهام و… برطرف شود، طلا رشد چندانی را تجربه نخواهد کرد.
حتی اگر شاهد تداوم ریزش بازارهای مالی باشیم و اونس جهانی طلا نیز به صعود خود ادامه دهد، دستیابی به نرخ نجومی سه هزار دلاری پیشبینی شده توسط کارشناسان، آن هم ظرف ماههای آینده چندان محتمل نخواهد بود. بدیهی است اگر بازار طلا به چنین رشدی دست یابد، دیگر دادوستدی در بازار مصنوعات طلا، بازار طلا و کسبوکار طلا، به دلیل از دست رفتن قدرت خرید متقاضیان شکل نخواهد گرفت.
این موضوع در بازار داخلی نیز سرنوشت مشابهی خواهد داشت و بازار از خریداران طلا تهی خواهد شد، چه آنکه مردم توانی برای خرید طلا با نرخهای اینچنینی نخواهند داشت بنابراین بازار طلا با استقبال سرد متقاضیان مواجه خواهد شد. در وضعیت فعلی و با نرخهای جدید ثبتشده نیز تمایل به خرید طلا به کمترین میزان خود رسیده و از این رو احتمال جذب سرمایهگذار در صورت صعود بیشتر قیمت طلای جهانی، ضعیف خواهد بود. به این ترتیب ثبت رکوردهای جدید قیمتی باعث ایجاد حباب قیمتی بزرگی خواهد شد که میتواند تمام بازارهای جهانی و صنوف را دگرگون کند. اما اگر ورق بازارهای جهانی برگردد و بازارهای مالی در مسیر اصلی خود قرار بگیرند، چشمانداز رشد قیمت طلا نیز کاهشی خواهد شد.
* آیت محمدولی/رییس اتحادیه طلا و جواهر