به گزارش بنکر (Banker)، نکته مهم اینجاست که بسیاری از معاملهگران تکنیکال در انتظار تثبیت دلار بالای مرز ۲۶ هستند؛ برای آنها این ماندگاری معنای تغییر کانال دلار را میدهد. دلار یک بار در تیر ماه در نزدیکی ۲۶ هزار تومان پرسه زد، اما قادر به فتح آن نشد. این بار قله جدید فتح شد، اما مهمتر از فتح، ماندگاری در این ارتفاع است.
نرخ صرافی در روز گذشته خط به خط با دلار آزاد حرکت کرد تا هیچ فرصت رانتی در بازار ایجاد نشود، این مسئله انگیزه صرافان برای عرضه ارز را بالا برد. با این وجود، باز هم دلار در بعد از ظهر سیر افزایشی را طی کرد. مسئلهای که نشان میدهد تقاضاهای خاموش در بازار ارز بیدار شدهاند. با توجه به وضعیت بازار، ۲ احتمال برای توضیح حرکت دلار وجود دارد؛ نخست آنکه تقاضا به مرزی رسیده که قیمت را یا به سمت بالا هل میدهد یا بازارساز را ناچار به عرضه بیشتر در شرایط فعلی میکند، دوم اینکه صرافان از عرضه همه جانبه خودداری میکنند و به نوعی آنها نیز با توجه تحولات سیاسی پیشرو به خصوص مکانیزم ماشه، فعلا با احتیاط دست به فروش دلار میزنند؛ هر چند آنها برای عرضه دلارهای خریداری شده از بازار متشکل ارزی، مهلت محدودی دارند. با اینحال، هر چه این سیگنال در بازار تقویت شود، احتمالا دست افزایشیهای بازار را بالا خواهد برد.
دستهای از تحلیلگران بر این باور هستند که اتفاقات ایام اخیر، تصمیم نهایی برای مکانیزم ماشه را پیشخور کرده است و در زمان اعلام تصمیم نهایی، تب بازار فروکش خواهد کرد؛ در آن زمان اگر مکانیزم ماشه فعال شود، اتفاق خاصی در بازار رخ نخواهد داد و اگر امریکا موفق به اجرای ایدهاش نشود، احتمالا تقاضا از بازار ارز دور خواهد شد و دست بازارساز برای نشاندن نرخ بازتر است. به نظر میآید بازار در شرایط فعلی، خود را آماده منفیترین سناریو کرده است.