یکشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۵

کدام بانک بیشتر از سپرده‌ها وام داده؟ از ۴۱ تا ۷۵۵ درصد

banker

بررسی صورت‌های مالی ۱۶ بانک و موسسه اعتباری بورسی نشان می‌دهد که نسبت «تسهیلات به سپرده‌های یک‌ساله و بالاتر» از ۴۱ درصد در بانک دی تا ۷۵۵ درصد در پست بانک متغیر است.

به گزارش بنکر (Bankerنسبت «تسهیلات به سپرده‌های یک‌ساله و بالاتر» نشان می‌دهد هر بانک تا چه میزان از منابع بلندمدت جذب‌شده از سپرده‌گذاران را به تسهیلات و اعتبارات تبدیل کرده است.

نسبت‌های بالاتر بیانگر استفاده بیشتر از منابع برای اعطای تسهیلات هستند، اما در صورت افراط می‌توانند ریسک نقدینگی بانک را افزایش دهند.

تحلیل نسبت‌ها

پست بانک با نسبت ۷۵۵ درصدی فاصله بسیار زیادی با سایر بانک‌ها دارد. این بدان معناست که حجم تسهیلات آن بیش از هفت برابر سپرده‌های بلندمدت است و بانک برای تأمین منابع تسهیلاتی به سایر منابع مالی متکی است.

بانک‌های ملت، تجارت، سامان و رفاه نیز نسبت‌های بالای ۱۹۰ درصد دارند که نشان‌دهنده استفاده گسترده از منابع فراتر از سپرده‌های بلندمدت است.

بانک‌های کارآفرین، اقتصاد نوین، پاسارگاد، خاورمیانه، پارسیان و شهر در گروه بانک‌های با نسبت نسبتاً بالا، اما متعادل‌تر قرار می‌گیرند.

بانک صادرات با نسبت ۹۵ درصد به محدوده متعارف نزدیک است و بانک دی با ۴۱ درصد محافظه‌کارترین بانک در این زمینه محسوب می‌شود.

در نهایت، صورت‌های مالی بانک‌ها نشان می‌دهد که ۱۶ بانک و موسسه اعتباری بورسی به طور متوسط ۱۸۷ درصد نسبت به سپرده‌های بلندمدت، تسهیلات پرداخت می‌کنند.

رتبه‌بندی بانک‌ها 

نام بانک تاریخ انتشار صورت‌های مالی نسبت تسهیلات به سپرده‌ها
پست بانک ۱۲ ماهه ۱۴۰۴ ۷۵۵.۱
بانک ملت ۶ ماهه ۱۴۰۴ ۳۵۰
بانک تجارت ۶ ماهه ۱۴۰۴ ۲۲۴.۹
بانک سامان ۶ ماهه ۱۴۰۴ ۲۱۲.۸
بانک سینا ۶ ماهه ۱۴۰۴ ۱۹۵.۵
بانک کارآفرین ۶ ماهه ۱۴۰۴ ۱۶۹
بانک اقتصاد نوین ۶ ماهه ۱۴۰۴ ۱۶۷
بانک پاسارگاد ۶ ماهه ۱۴۰۴ ۱۶۰.۸۷
بانک خاورمیانه ۶ ماهه ۱۴۰۴ ۱۶۰
بانک پارسیان ۶ ماهه ۱۴۰۴ ۱۴۸
بانک شهر ۶ ماهه ۱۴۰۴ ۱۲۳.۹۸
بانک صادرات ۶ ماهه ۱۴۰۴ ۹۵
بانک گردشگری ۶ ماهه ۱۴۰۴ ۶۶.۲
مؤسسه ملل ۱۲ ماهه ۱۴۰۳ ۶۵.۱۴
بانک سرمایه ۶ ماهه ۱۴۰۴ ۵۴.۸
بانک دی ۶ ماهه ۱۴۰۴ ۴۱
لینک کوتاه:
اشتراک‌گذاری:

دیدگاه‌ها


کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت