به گزارش بنکر (Banker)، پیش بینی موسسه کاپیتال اکونومیکس 200 دلار کمتر از قیمت طلا طی هفته گذشته است که به بالاترین رکورد در 7 سال اخیر رسید.
Alexander Kozul-Wright تحلیلگر ارشد این موسسه در تحلیلی نوشت: شاید قیمت طلا تحت تاثیر ادامه خرید بانکهای مرکزی جهان که قصد کاهش سهم دلار و افزایش سهام طلا در ذخایر ارزی خود را دارند، تقویت شود ولی این عامل به تنهایی نمی تواند مانع از کاهش قیمت طلا تا 1400 دلار در اونس تا پایان 2020 میلادی شود.
قیمت طلا که در پی تشدید تنش های نظامی و سیاسی بین ایران و آمریکا به بیش از 1612 دلار رسیده بود بار دیگر وارد کانال 1500 دلاری شده است.
پیش بینی ناامید کننده کاپیتال اکونومیکس درباره قیمت طلا بر مبنای رشد اقتصادی جهان، دلار آمریکا و تقاضای فیزیکی برای این فلز گرانبها منتشر شده است.
وی افزود: گرچه قیمت طلا همچنان روندی صعودی دارد ولی تنها زمان مشخص خواهد کرد که روند نزولی قیمتها چه وقت آغاز خواهد شد. کاهش تقاضای فیزیکی طلا در هند و چین می تواند به ضرر قیمت طلا باشد. تصور می کنیم افزایش ارزش دلار آمریکا نیز قیمت طلا را تحت فشار قرار خواهد داد.
براساس گزارش tala،سیاست های انبساطی پولی بانکهای مرکزی جهان نیز تاثیر مثبت خود را بر روی رشد اقتصادی نشان خواهد داد و این مساله نیز عامل مهمی برای کاهش تقاضای طلا خواهد بود.
این تحلیلگر اقتصادی گفت: بر خلاف سایر بانکهای مرکزی بزرگ جهان، انتظار نداریم که فدرال رزرو آمریکا در سال 2020 نرخ بهره را کاهش دهد. این مساله موجب تقویت ارزش دلار خواهد شد. افزایش رشد اقتصادی آمریکا در سه ماه دوم امسال نیز یک عامل مهم خواهد بود. این مساله موجب افزایش تقاضا برای دلار و کاهش تقاضای طلا خواهد شد.
عامل مهم دیگر چشم انداز ضعیف و ناامید کننده تقاضا در هند و چین است. کاهش احتمالی رشد اقتصادی چین در سال 2020 تاثیر زیادی بر افت تقاضای طلا خواهد داشت.