به گزارش بنکر (Banker)، زمانی که روسیه به اوکراین حمله کرد، هیچ کس نمی دانست که درگیری چقدر طول خواهد کشید، یا امواج شوک وارده به اروپا یا سایر نقاط جهان چقدر عمیق خواهد بود.
با نزدیک شدن به چهارمین ماه جنگ، پیامدهای اقتصادی درگیری آشکارتر می شود و چشم انداز اقتصادی خوب به نظر نمی رسد.
در شرایط آشفته فشارهای تورمی جهانی در بحبوحه افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی و اختلال در زنجیره تامین به دنبال همهگیری ویروس کرونا، جنگ بین روسیه و اوکراین تنشهای عرضه و تقاضا را تشدید میکند، به احساسات مصرفکننده آسیب میرساند و رشد اقتصاد جهانی را تهدید میکند.
در ایران اما به گفته علی صالح آبادی، رئیس بانک مرکزی، روند نرخ تورم در ماههای اخیر نزولی شده است و این در حالی است که اقتصاد سایر کشورها با افزایش نرخ تورم مواجه شدهاند.
وی در این خصوص گفت: با توجه به رویکردهای اتخاذ شده در مدیریت فضای اقتصاد کلان ایران و تمهیدات و سیاستهای اندیشیده شده و بهبود شرایط بینالمللی، روند کاهشی نرخ تورم در سال جاری ادامه یابد و شاهد ثبات در بازار ارز، شتابگیری رشد اقتصادی و سرمایهگذاری مناسب در فعالیتهای اقتصادی باشیم.
طبق اعلام مرکز آمار نرخ تورم سالانه فروردین ١٤٠١ برای خانوارهای کشور به ٣٩,٢ درصد رسید که نسبت به ماه قبل، یک واحد درصد کاهش نشان میدهد.
نرخ تورم در کشورهای آسیایی چقدر است؟
چین از جمله کشورهای آسیایی است که به نسبت با نرخ تورم پایین تری مواجه است؛ در سال ۲۰۲۱، متوسط نرخ تورم سالانه در چین در حدود ۰.۸۵ درصد بود. پیشبینیهای صندوق بینالمللی پول که در آوریل منتشر شد، انتظار دارد که نرخ تورم در سال ۲۰۲۲ در این کشور به حدود ۲.۱ درصد برسد.
نرخ تورم سالانه چین در مارس ۲۰۲۲ از ۰.۹ درصد در دو ماه قبل و بالاتر از برآوردهای بازار ۱.۲ درصد، به بالاترین میزان در سه ماه گذشته یعنی ۱.۵ درصد در مارس ۲۰۲۲ رسید.
به نوشته خبرآنلاین، چین در سال ۲۰۲۰ تورم نسبتاً پایینی را در میان کشورهای نوظهور داشته است با این حال این وضعیت ممکن است در آینده تغییر کند، زیرا نرخ تورم در کشورهای توسعه یافته اخیراً به سرعت در حال افزایش است، در حالی که قیمت ها در چین فقط به طور متوسط افزایش می یابد.
در این میان سرعت رشد نرخ تورم در ژاپن کاهش یافته است؛ طبق براوردهای صورت گرفته تورم در ژاپن در ژانویه ۲۰۲۲ به ۰.۵ درصد رسیده است که از رشد ۰.۸ درصدی یک ماه قبل که تندترین سرعت در ۲ سال گذشته بوده است، کمتر است و این آمار حاکی از پنجمین ماه متوالی افزایش نرخ تورم بوده است.
در هند نیز نرخ تورم از ۴.۸۷ درصد در مارس ۲۰۲۱ به ۷.۶۸ درصد در مارس ۲۰۲۲ افزایش یافته است؛ طبق آمار منتشر شده از سوی مراکز رسمی این کشور افزایش قیمت مواد غذایی بیشترین نقش را در افزایش نرخ تورم در هند داشته اند.