ترامپ در پیامی در شبکه اجتماعی خود، Truth Social، اعلام کرد: «تلاش کشورهای بریکس برای کاهش وابستگی به دلار، دیگر قابل قبول نیست و باید به این وضعیت پایان داده شود.»
به گزارش بنکر (Banker)، گروه بریکس که شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است، اخیراً پذیرای کشورهای جدیدی مانند ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، آرژانتین، مصر و اتیوپی نیز بوده است.
در حالی که دلار آمریکا به عنوان پرکاربردترین ارز در تجارت جهانی شناخته میشود، کشورهای عضو بریکس، به ویژه روسیه و چین، خواستار به چالش کشیدن نقش دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی شدهاند. پیشنهاد ایجاد ارزی مشترک برای بریکس در نشست سال گذشته در آفریقای جنوبی ارائه شد.
خداحافظی با اقتصاد شگفت انگیز آمریکا
ترامپ خاطرنشان کرد: «ما از این کشورها میخواهیم که تعهد دهند هیچ ارزی جدید برای بریکس ایجاد نکنند و از هیچ ارزی به عنوان جایگزین دلار قدرتمند ایالات متحده حمایت نکنند. در غیر این صورت، با تعرفههای 100 درصدی مواجه خواهند شد و باید از فروش محصولات خود به اقتصاد قوی آمریکا چشمپوشی کنند.»
در ماه اکتبر، رئیسجمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، به کشورهای غربی انتقاد کرد و آنها را به «استفاده ابزاری» از دلار متهم نمود.
وی در نشست بریکس که در کازان برگزار شد، بیان کرد که تحریمهای اعمال شده علیه روسیه پس از حمله این کشور به اوکراین، موجب تضعیف اعتماد به این ارز و کاهش قدرت آن شده است.
در ادامه، تهدیدهای تجاری رئیسجمهور سابق ایالات متحده، دونالد ترامپ، شامل تهدید به وضع تعرفههای سنگین بر واردات کشورهای عضو بریکس به گوش میرسد.
این تهدیدات مشابهی هستند که وی هفته گذشته علیه مکزیک، کانادا و چین به کار برد.
ترامپ با این اقدام قصد دارد از ابزارهای تجاری به عنوان راهی برای وادار کردن کشورهای دیگر به پذیرش خواستههای خود استفاده کند.
وی همچنین اعلام کرد که تعرفه ۲۵ درصدی برای تمامی واردات از کانادا و مکزیک و تعرفه اضافی ۱۰ درصدی بر کالاهای چینی در نظر گرفته خواهد شد و این کشورها را به تسهیل مهاجرت غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر متهم کرد.
این تهدیدات ممکن است منجر به واکنش تلافیجویانهای از سوی مکزیک شود و همچنین باعث سفر نخستوزیر کانادا، جاستین ترودو، به اقامتگاه ترامپ در عصر جمعه شده است.