پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۴

۱۴۰۲/۰۸/۰۵ ۲۰:۲۴

منتظر طوفان تورم باشیم؟

دوئل های توییتری میان مقامات اقتصادی پیشین و کنونی در صفحات مجازی پدیده ای است که در ماه های اخیر تکرار شده است و در جدیدترین دور آن عبدالناصر همتی رییس پیشین بانک مرکزی و داود منطور رئیس کنونی سازمان برنامه و بودجه به انتقاد از عملکرد یکدیگر پرداختند.

به گزارش بنکر (Banker)، حالا داوود منظور و عبدالناصر همتی در فضایی تازه دوئل خبری خود را آغاز کرده‌اند. این دو مقام که یکی پیش از این در دولت دوازدهم سمت داشته و دیگری در دولت سیزدهم دارای سمت شده است، در شبکه‌ی فیلتر شده‌ی ایکس یا توییتر سابق دست به دوئلی رسانه‌ای زده‌اند.

همتی که در دو سال اخیر در جایگاه منتقد جدی دولت همواره کوشیده است نسبت به عمکرد دولت واکنش تحلیلی نشان دهد، در پستی در شبکه‌ی ایکس نوشته است:« تأیید عدم تحقق ۳۰ درصد درآمدهای بودجه دولت در ۷ ماه اول سال توسط رئیس سازمان برنامه و بودجه، با برداشت سنگین بانکها از بانک مرکزی و در نتیجه رشد بی سابقه پایه پولی (چاپ پول ) مطابقت دارد. ‏ سلطه مالی دولت بر سیاست‌های پولی عملاً دست بانک مرکزی را برای کنترل تورم بسته است. »

رییس سازمان برنامه و بودجه در واکنش به این پست، پستس نوشت و تاکید کرد:«عدم تحقق کامل منابع عمومی در بودجه های سنواتی امری کاملا عادی است که در سال جاری با مکانیزم تخصیص مدیریت شده است. از قضا، بر اساس آمار سنوات قبل، سلطه مالی دولت بر بانک مرکزی در دوران تصدی جنابعالی کاملا مصداق داشته است!»

اما جواب همتی به رییس سازمان برنامه و بودجه این بود : «حداقل از شما انتظار بود که صحبتهای من را دقیق گوش می‌دادید.گفته بودم؛ سلطه مالی گژرفتاری همه دولت‌ها است. ‏البته، رشد شدید بدهی دولت به بانک‌ها، مانده بیش از ۵۰۰ همت برداشت امروز بانک‌ها از بانک مرکزی و چاپ ۲۸۰ همت(هزار میلیارد تومان) پول در یکسال،عملکرد دولت متبوع شما در این خصوص را بسیار شاخص کرده است!»

همتی در پست خود فیلمی از خودش منتشر کرده است که در ان توضیحاتی درباره‌ی وضعیت اقتصادی داده است. وی گفته است: طبق آمار رشد پایه پولی منتهی به مرداد ماه ۴۱ درصد بوده است .

این بدان معناست که ظرف یک سال گذشته ۲۸۰ هزار میلیارد تومان پول چاپ کردند؛ به عبارت دیگر ماهی بیست و سه هزار میلیارد تومان پول چاپ شده و با این حجم نقدینگی مگر می‌شود تورم کنترل شود؟

به کانال تلگرام بنکر بپیوندید

دیدگاه‌ها (2)

2 دیدگاه

  1. سعید‌آریایی

    طوفان‌تورم‌را‌فقط‌روحانی‌وداردسته‌اش‌در‌ایران‌به‌وجود‌آوردند‌والکی‌مردم‌را‌تحریک‌نکنید‌همیشه‌بترس‌ازدشمنی‌که‌درلباس‌دوست‌باشد‌مادرداخل‌کشور‌به‌خاطر‌رسییدن‌به‌قدرت‌وچپاول‌بیت‌المال‌حاضر‌هستند‌که‌تمام‌مردم‌ایران‌را‌فدای‌خواسته‌های‌خودکنند

  2. ایرانی

    جُک خنده‌دار سال ۲۰۲۳:
    #ابر_سلطان_چاپ_پول تئوریسین نجات اقتصادی شده!!! فراموش کرده واحد پولی (همت) همنام ایشون و در زمان ریاست شون اختراع شد!!!
    تو اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی!!!!

کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بانکداران ۲۴ می باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است. طراحی: هشت بهشت