• درباره ما
  • تماس با ما
  • RSS
جمعه 4 فروردین 1402
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
بنکر | Banker
  • صفحه اصلی
    • اخبار روز
    • طلا و ارز
    • گزارش روز
    • بیمه
    • دیگه چه خبر ؟
    • بنکر پلاس
    • یادداشت
    • کافه بانک
    • تاریخ و اقتصاد
    • قانون بانکداری
    • آموزش بانکداری
  • ویژه بنکر
  • بانکداری
    • نرخ سود
    • نرخ سهام
    • شعب بانک ها
    • تماس با بانک ها
    • استخدام در بانک ها
  • بیمه
    • خدمات الکترونیک بیمه
  • طلا و ارز
  • ارز دیجیتال
  • وام
  • بانکداری الکترونیک
    • دریافت شماره شبا بانک ها
    • خدمات الکترونیکی بانک ها
    • بانکداری اینترنتی
  • صفحه اصلی
    • اخبار روز
    • طلا و ارز
    • گزارش روز
    • بیمه
    • دیگه چه خبر ؟
    • بنکر پلاس
    • یادداشت
    • کافه بانک
    • تاریخ و اقتصاد
    • قانون بانکداری
    • آموزش بانکداری
  • ویژه بنکر
  • بانکداری
    • نرخ سود
    • نرخ سهام
    • شعب بانک ها
    • تماس با بانک ها
    • استخدام در بانک ها
  • بیمه
    • خدمات الکترونیک بیمه
  • طلا و ارز
  • ارز دیجیتال
  • وام
  • بانکداری الکترونیک
    • دریافت شماره شبا بانک ها
    • خدمات الکترونیکی بانک ها
    • بانکداری اینترنتی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
بنکر | Banker
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

جدایی حساب های تجاری از غیرتجاری

27 اسفند 1401
در ویژه بنکر
A A
0
محمدرضا فرزین

رییس کل بانک مرکزی در آیین عملیاتی شدن طرح تفکیک حساب‌های تجاری و غیرتجاری خواستار پیوستن تمامی بانکها به این طرح در کوتاه ترین زمان ممکن شد.

به گزارش بنکر (Banker)، فرزین رئیس کل بانک مرکزی در این مراسم که دکتر پژمانفر، دکتر شهبازی و دکتر طغیانی از مجلس شورای اسلامی و مدیران عامل بانک ها نیز حضور داشتند با بیان اینکه هم اکنون ۱۵ بانک به طرح تفکیک حساب های تجاری و غیر تجاری پیوسته اند، افزود:‌ پنچ بانک دیگر نیز در آستانه پیوستن به این طرح هستند و سایر بانک ها نیز باید در اسرع وقت به این طرح بپیوندند.

وی افزود : فقدان نظام شناسایی و عدم شناخت کافی از فعالان حقیقی و غیر حقیقی اقتصادی همواره یکی از مشکلات کشور در نظام تصمیم گیری و تصمیم سازی بوده است به گونه ای که در هنگام ورود به هر بخشی از اقتصاد اعم از مالیات ستانی یا توزیع یارانه یا اعطای تسهیلات با این مسئله مواجه هستیم که شناخت دقیقی از وضعیت موجود وجود ندارد، روندی که هم احتمال خطا و هم فساد را افزایش می دهد.

رئیس کل بانک مرکزی اولویت طرح های اقتصادی کشور را شناسایی و شفافیت اطلاعات اقتصادی و دسترسی به اطلاعات اقتصادی افراد حقیقی و حقوقی دانست و تاکید کرد : سرمایه گذاری در این بخش در نهایت به افزایش بازدهی در اقتصاد منتهی خواهد شد.

وی گفت: ‌در آزادترین نظام های اقتصادی نهادهای ناظر، نظارت دقیق بر روند فعالیت فعالان اقتصادی دارند و به راحتی نمی توان پول یا ارز خارجی را جابجا کرد و به سادگی افراد نمی توانند از یارانه یا خدمات تامین اجتماعی بهره مند شوند.

دکتر فرزین ارتقای شفافیت را بستر اصلی اداره بهتر اقتصاد توصیف کرد و افزود: فقدان اطلاعات دقیق از فعالان اقتصادی کشور یکی از نقاط آسیب پذیر اقتصاد ایران است و سرمایه گذاری در جمع آوری اطلاعات فعالان اقتصادی حقیقی و حقوقی و در دسترس قرار دادن آن نزد سیاستگذاران اقتصادی بسیار ضروری است و ما هم این کار را در بانک مرکزی ادامه خواهیم داد.

رئیس کل بانک مرکزی اجرای این طرح و سایر طرح های در دست اجرای بانک مرکزی را گامی مهم در جهت رفع دغدغه نمایندگان مجلس در ایجاد شفافیت در حوزه های مختلف اقتصادی دانست و ابراز امیدواری کرد: ‌با راه اندازی این طرح ها و ارائه اطلاعات فعالان اقتصادی به نظام تصمیم سازی در عین حفظ محرمانگی اطلاعات، بستر مناسب برای سالم سازی اقتصاد فراهم شود.

دکتر فرزین رشد اقتصادی و تسهیل برای کسب و کارها، حفظ ارزش پول و ایجاد شفافیت و مبارزه با پولشویی را از جمله اهداف این طرح برشمرد و افزود : این طرح در راستای اجرایی شدن ماده (۱۰) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان (مصوب آذر سال 1398 مجلس شورای اسلامی) نیاز به ایجاد یک زیرساخت در شبکه بانکی و بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی بود. سامانه سیاح بانک مرکزی به عنوان پایگاه داده حساب‌های بانکی، نقش محوری در این زیرساخت را دارد.

طرح تفکیکی حساب های تجاری و غیرتجاری گام موثری در راستای ایجاد شفافیت است

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس در این مراسم گفت: ایجاد شفافیت در بخش های مختلف کشور از اولویت های جامعه است و این طرح گام موثری در راستای ایجاد شفافیت در کشور خواهد بود که با همکاری شبکه بانکی و بانک مرکزی انجام شده است. همچنین لازم است بانک هایی که تاکنون به این فرایند متصل نشده اند هرچه سریعتر آن را در بازه زمانی تعریف شده عملیاتی کنند.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس در ادامه به قانون اعلام و انتشار تسهیلات و تعهدات کلان و افراد مرتبط اشاره کرد و افزود: در زمینه شفاف سازی تسهیلات اعطایی باید مسئله نسبت های سببی و نسبی و اشخاص حقوقی مرتبط نیز مدنظر قرار گیرد تا به اهداف موردنظر برسیم.

دکتر طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این جلسه با تشکر از مجموعه بانک مرکزی در اجرای دقیق قوانین پولی و بانکی، لازمه دستیابی به اقتصاد سالم و ایجاد انگیزه برای فعالان سالم اقتصادی را ارتقای شفافیت دانست و افزود : بستر اصلی اقتصاد ناسالم و رونق دلالی و سوداگری نبود شفافیت است و تنها راه کاستن از فاصله تقاضای کل و عرضه کل در اقتصاد حمایت از تولید است.

وی خواستار مشروط شدن اعطای تسهیلات به بنگاه ها به ثبت حساب های تجاری فعالان اقتصادی شد و افزود: آنچه که در این بخش باید مد نظر قرار گیرد هماهنگی با قوه قضائیه برای اجرای ابلاغیه های قضایی در این زمینه است.

اعمال مشوق‌های بانکی برای حمایت از صاحبان حساب‌های تجاری

در این مراسم دکتر ابوذر سروش؛ معاون نظارتی بانک مرگزی نیز این طرح را در راستای برنامه بانک مرکزی در تقویت حاکمیت ریال برشمرد و گفت: نقشه راه مبارزه با پولشویی شبکه بانکی در چهار سطح ساماندهی اطلاعات هویتی، ساماندهی اطلاعات اقتصادی، شناسایی موارد مشکوک و پرخطر و ارائه خدمات متناسب با سطح فعالیت با همکاری سازمان ها و دستگاه های مرتبط در حال انجام است.

معاون نظارتی بانک مرکزی افزود: طرح تفکیک حساب های تجاری و غیرتجاری در شش گام شامل ایجاد زیرساخت و پیاده‌سازی فرایند، اطلاع‌رسانی به اشخاص مشمول طرح،اعلام حساب دارای الگوی تجاری، فراخوانی اشخاص دارای الگوی فعالیت تجاری، تعیین و معرفی حساب‌های تجاری و تکمیل زنجیره خدمات حساب های تجاری عملیاتی خواهد شد که در حال حاضر دو گام به صورت کامل اجرایی شده است.

سروش اقدامات انجام‌شده در راستای اجرای طرح را شامل: امضای توافق نامه بین بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی در خصوص نحوه اجرای طرح، ایجاد زیرساخت‌های سیستمی لازم در بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی، ابلاغ ضوابط سیستمی اجرای طرح توسط بانک مرکزی به مؤسسات اعتباری، تدوین و ابلاغ دستورالعمل ناظر بر حساب‌های تجاری توسط بانک مرکزی به مؤسسات اعتباری، ایجاد زیرساخت‌های سیستمی لازم در مؤسسات اعتباری برشمرد و افزود: در حال حاضر 15 بانک فرایند تفکیک حساب های تجاری و غیرتجاری را عملیاتی کرده اند.وی در خصوص اعمال مشوق‌های بانکی برای حمایت از صاحبان حساب‌های تجاری نیز گفت: در این طرح امکان اعمال تخفیف در کارمزد برخی از انواع خدمات بانکی، عدم اعمال محدودیت‌های مربوط به تعداد مجاز حساب‌های سپرده تجاری اشخاص حقیقی، افزایش سقف روزانه و ماهانه برداشت غیرحضوری از کلیه حساب‌های تجاری اشخاص حقیقی دیده شده است.

معاون نظارتی گفت: با اجرای این طرح تعداد 11.6 میلیون حساب‌بانکی مؤدیان به پرونده مالیاتی توسط سازمان امور مالیاتی متصل شده اند که از این تعداد 2.393.876 حساب بانکی متعلق به اشخاص حقیقی، 5.905.762 حساب بانکی متعلق به اشخاص حقوقی و تعداد حساب بانکی 3.335.309 متصل به ابزارهای پذیرش می باشد.

برچسب ها: حساب‌های تجاریحساب های تجاری و غیرتجاریحساب‌های غیر تجاری
توئیت1اشتراک گذاری2اشتراک گذاریاشتراک گذاریارسالارسال

مرتبط پست ها

کدام حساب‌ بانکی مشمول مالیات می‌شود؟

زمان استفاده از پول جدید ایران

افزایش سقف انتقال وجه در حساب‌های تجاری

این حساب‌ها، تجاری می‌شوند

پست‌ بعدی
پایان دوران ارزهای دیجیتال نزدیک است

پایان دوران ارزهای دیجیتال نزدیک است

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

  • رکوردزنی بدهی بانک ها به بانک مرکزی
  • چگونه کارت بانکی را مسدود کنیم؟
  • نحوه ثبت چک صیادی از طریق پیامک
  • روش خرید ارز دیجیتال از صرافی‌‌ها
  • پول ملی بی ارزش تر می شود
  • قیمت طلا عقب نشینی کرد
  • سوابق بیمه را چگونه جمع آوری کنیم؟
  • سیاست قطعی بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲
  • دستور کار سال ۱۴۰۲ بانک کارآفرین اعلام شد
  • شرط انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث

پیشنهاد بنکر

طلا و نقره

قیمت طلا عقب نشینی کرد

کارت بانکی

طرح استفاده از کارت بانکی به جای کارت سوخت

بانک مرکزی جمهوری اسلامی

بیانیه بانک مرکزی پیرامون گشایش های ارزی

سازمان تامین اجتماعی

سوابق بیمه را چگونه جمع آوری کنیم؟

کارت بانکی

ثبت پیام تصویری در کارت هدیه بانک کشاورزی

اخبار پربازدید

  • ایران چک 200 هزار تومانی

    گاف اسکناس‌ ۲۰۰هزار تومانی!

    411 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 164 توئیت 103
  • دلار در بازارهای جهانی سقوط کرد

    53 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 21 توئیت 13
  • دریافت شماره شبا همه بانک ها

    128 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 51 توئیت 32
  • پایان دوران ارزهای دیجیتال نزدیک است

    8 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 3 توئیت 2
  • لیست شعب کشیک نوروز 1402 بانک ها

    10 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 4 توئیت 3

دسته‌ها

  • نگاه بنکر
  • چهره های ماندگار
  • قانون بانکداری
  • آموزش بانکداری
  • بانکداری الکترونیک
  • گزارش روز
  • استخدام در بانک ها
  • اخبار روز
  • صرافی
  • ویژه بنکر
  • خدمات آنی
  • بانکداری
  • بنکر پلاس
  • طلا و ارز
  • وام
  • یادداشت
  • بیمه
  • ارز دیجیتال
  • دیگه چه خبر ؟
  • تاریخ و اقتصاد
  • کافه بانک

تازه ترین اخبار

بدهکار

رکوردزنی بدهی بانک ها به بانک مرکزی

چگونه کارت بانکی را مسدود کنیم؟

چگونه کارت بانکی را مسدود کنیم؟

  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • RSS

نقل و نشر مطالب با ذکر نام بنکر به مطالب بلامانع است.
کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به بانکداران 24 می باشد

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • ویژه بنکر
  • اخبار روز
  • بانکداری
  • بیمه
  • طلا و ارز
  • ارز دیجیتال
  • وام
  • دریافت شماره شبا
  • دیگه چه خبر ؟
  • تاریخ و اقتصاد
  • استخدام در بانک ها

نقل و نشر مطالب با ذکر نام بنکر به مطالب بلامانع است. کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به بانکداران 24 می باشد