به گزارش بنکر (Banker)، مرکز آمار ایران از کاهش 1.4درصدی نرخ تورم سالانه در تیرماه امسال خبر داد و اعلام کرد: نرخ تورم سالانه در نخستینماه از فصل تابستان امسال به 26.4درصد رسیده است. این نهاد آماری میگوید: میانگین نرخ تورم نقطه به نقطه در تیرماه امسال 26.9درصد بوده که نشان میدهد خانوارهای کشور بهطور میانگین در ماه گذشته 26.9درصد بیشتر از تیرماه سال گذشته برای خرید یک سبد کالا و خدمات یکسان هزینهکردهاند.
با این تفاوت که نرخ تورم نقطه به نقطه تیرماه امسال نسبت به ماه خرداد سالجاری 4.4درصد رشد کرده و نرخ تورم نقطه به نقطه گروه خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات با افزایش 6.1درصدی به 21درصد و شاخص تورم نقطه به نقطه کالاهای غیرخوراکی و خدمات هم با جهش 3.4درصدی به 29.8درصد رسیده است.
به گفته مرکز آمار، نرخ تورم نقطه به نقطه در بین خانوارهای شهری در تیرماه 27درصد بوده که نسبت به خرداد امسال 4.3درصد افزایش داشته و در بین خانوارهای روستایی که شاخص تغییرات قیمت کالاها و خدمات مصرفی هم 25.9درصد برآورد شده، رشد 4.8درصدی نسبت به خردادماه را نشان میدهد. بهگزارش همشهری، روایت مرکز آمار ایران گویای این واقعیت است که هرچند نرخ تورم نقطه به نقطه روستایی پایینتر از شهری است، اما رشد نرخ تورم نقطهای در بین خانوارهای روستایی بیشتر از خانوارهای شهری بوده است.
افزایش نرخ ارز در هفتههای اخیر بهویژه در تیرماه باعث شده تا شاخص نرخ تورم ماهانه جهش قابل ملاحظهای داشته باشد و درصورت کاهش التهابات ارزی و مدیریت نرخ رشد نقدینگی انتظار میرود روند شتابان نرخ تورم ماهانه در ماههای آینده کنترل شود. براساس تازهترین آمار مرکز آمار ایران، نرخ تورم ماهانه تیر١٣٩٩ به ٦,٤درصد رسیده که در مقایسه با ماه قبل، ٤.٤درصد افزایش داشته است. همچنین تورم ماهانه برای گروههای عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» و «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» بهترتیب ٦.٧درصد و ٦.٣درصد بوده است.
این گزارش میافزاید: نرخ تورم ماهانه برای خانوارهای شهری در تیرماه امسال ٦,٥درصد برآورد شده که نسبت بهماه قبل، ٤.٥درصد افزایش داشته است. همچنین این نرخ برای خانوارهای روستایی ٥.٩درصد بوده که نسبت بهماه قبل ٣.٧درصد افزایش داشته است. مرکز آمار ایران میگوید: نرخ تورم سالانه برای خانوارهای شهری و روستایی در تیرماه ٢٦,٤درصد است که بهترتیب ١,٣ و ١.٨ درصد نسبت به ماه قبل کاهش داشته است.
رشد قیمت خوراکیها
این گزارش نشان میدهد که در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گروه «گوشت قرمز و گوشت ماکیان» (مرغ ماشینی)، گروه «شیر، پنیر و تخممرغ» (تخممرغ)، و گروه «نان و غلات» (ماکارونی و انواع برنج خارجی) است. در گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، گروه «حملونقل» (قیمت انواع خودرو و لاستیک خودرو)، گروه «تفریح و فرهنگ» و گروه «مسکن، آب، برق وگاز» (اجاره) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.