به گزارش بنکر (Banker)، امروز روز نوسان شدید بود ولی از تثبیت خبری نبود . همانطور که نوسانگیران بدنبال رشد دلار در وقت های مرده و جوسازی در بازار هستند، بازارساز هم با تزریق بدنبال ریزش قیمتهاست. همین زورآزمایی دامنه نوسان دلار را بالا برد ، بازارساز شاید بدنبال این دیدگاهست که اگر بتواند دلار را کلا از کانال 20 خارج کند دلار تهران تا کانال 18 حمایت نخواهد نشد ولی اینگونه محاسبات به سرنوشت شاخص کل بورس گره خورده !
اونس بالاخره و تا این لحظه کانال حساس 1920 دلاری را در آغاز هفته شکست و در حال دور شدن از آن هست
به سبب تشدید بیماری کرونا ۵۰ درصد طلافروشیها در هند تعطیل شدهاند و درنتیجه میزان تقاضای فیزیکی برای خرید طلا که دومین دوستدار طلا در جهان نیز بهشمار میآید، به میزان قابلتوجهی کاهش یافته . با نزدیک شدن به جشنواره اونام هند (Onam) که در ماه آینده برگزار میشود، میزان تقاضای فیزیکی برای خرید طلا با افزایش روبرو شود. جشنواره اونام یکی از بزرگترین و مهمترین رویدادها در ایالت کرالا است. میزان تمایل هندیها برای خرید طلا آنها را در جایگاه دومین مصرفکننده بزرگ طلا در جهان قرار داده
سکه و آبشده داخلی دیروز کاهش را تجربه کردند صبح امروز اونس در بازارهای شرق آسیا و استرالیا برای آنها سنگ تمام گذاشت! ولی باید مرتب اونس را رصد کنند.
آرامش بازار دلار در گرو کاهش نوسانات است؛ تغییرات شدید چه از نوع افزایش باشد و چه از نوع کاهش، وضعیت بازار را ملتهب میکند. لذا ریزش شدید انتهای تیرماه، اشتباهی استراتژیک از سوی بازارساز بوده .
بازارساز با افزایش عرضه خود و ریزش شدید قیمتها بهدنبال آن بود که فرصت فروش ارز «بالا خرید» را به سفتهبازان و نوسانگیران دلار ندهد. این اتفاق موجب میشد سفتهبازان بهدلیل داشتن دلارهای بالا خرید، ریال کافی برای ورود به بازار در قیمتهای پایین نداشته باشند. چنین تاکتیکی در مهر ۹۷ نیز صورت گرفت و ریزش نامنتظره موجب شد بسیاری از معاملهگران ضرری شوند.
ریزش قیمت انتهای تیر ۹۹ دو تفاوت با مهر ۹۷ داشت: اول اینکه بخشی از دلالان بالای کانال ۲۵ اقدام به فروش کردند و دلاری روی دستشان باقی نماند؛ دوم اینکه، قیمت دلار پس از ریزش انتهای تیرماه توانسته بار دیگر به مسیر افزایشی بازگردد، حال آنکه در مهرماه، پس از یک ریزش، بازار در مسیر نزول قرار گرفت
پایداری قیمت، مهم تر از ریزش است در چنین شرایطی میتوان گفت در صورتی که بازارساز پس از ریزش قیمتی، توان مدیریت در قیمتهای پایینتر را نداشته ، دچار اشتباه استراتژیک شده ، چرا که میتوانست در قیمتهای بالاتر با عرضه ارز به میزان کمتر نوسانات را مدیریت کند و تغییرات قیمتی را کاهش دهد. هر چقدر تغییرات قیمتی محدودتر شود، جذابیت بازار برای سفتهبازان و نوسانگیران کاهش پیدا میکند.عدم مدیریت نوسانات و حساسیت نسبت به سطوح قیمتی موجب ثبت نوسانات زیاد در بازار ارز شده . هرچند نوسان قیمتی بیشتر باشد، پیشبینیپذیری بازار برای تحلیلگران و فعالان اقتصادی دشوارتر میشود و جذابیت بازار برای سفتهبازان بالا میرود. نوسان قیمتی جریان خون در رگهای سفتهبازان را تندتر میکند.امروز قیمت صرافی ملی میتواند توازن سمت معادلات ایجاد کند ضمن اینکه نوسانات بورس تهران بسیار مهم هست.